Юрій НИКОРАК

Резонанс, викликаний оприлюдненням планів Міноборони щодо реорганізації підготовки військових кадрів, зокрема й коштом Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана П.Сагайдачного у Львові, таки змусив військове відомство якщо не змінити їх, то принаймні пригальмувати з реалізацією задумів. Пропозиції, які підготував міністр оборони Степан Полторак для розгляду на засіданні Кабміну 21 червня, навіть не потрапили до порядку денного.
30.06.17 | Львів |
Міністерство оборони заходилося реалізовувати свої нові плани щодо підготовки військових кадрів. Вони (ці плани) полягають у тому, що в Харкові відновлять інститут танкових військ, а у Кам’янці-Подільському навчатимуть офіцерів з інженерного забезпечення військ, тобто саперів. І все б нічого, якби усі ці реформації не відбувалися коштом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові.    
12.06.17 | Львів |
Сьогодні, 9 червня, у Чикаго прощаються з Ксенією Бурачинською-Данилишин, яка у віці далеко понад 90 років спочила в Бозі п’ять днів тому. Цю жінку знає й оспівує українство по цілому світу, бо це вона – та синьоока і чорноброва Ксеня, про яку складено перше українське і мегапопулярне вже впродовж восьми десятиліть танго. «Гуцулка Ксеня» – слова і мелодію цієї пісні знають буквально всі. Нині нагода довідатися про український позачасовий хіт дещо більше.  
Світлом у кінці тунелю видалося повідомлення з Львівської міської ради про те, що на Тернопільщині погодилися облаштувати ділянку для тимчасового складування твердих побутових відходів зі Львова. Здавалося б, тактичне питання, що робити зі сміттям, доки будуватимуть сміттєпереробні чи сміттєспалювальні заводи, вирішилося. Однак виявилося, що бадьорі заяви представників ЛМР дещо відірвані від песимістичних реалій – сусіди-тернополяни зовсім не вважають це питання вирішеним, тож чи возитимуть сміття зі Львова під Тернопіль ще вилами по воді писано…