Підгірці

«Подаруй крила ангелу» – безстрокова реставраційна ініціатива.
Відтепер можна потрапити в Китайський кабінет замку, пройтися Золотою, Кармазиновою та Обідньою (Лицарською) залами і побачити картини, що прикрашали раніше стіни палацу.
Кілька десятків волонтерів з різних регіонів України працюють цього тижня у замку, аби запобігти його руйнації.
  Під час розкопок на Львівщині археологи виявили християнський некрополь ХІІ–ХІІІ ст., що розташований біля окільної частини давньоруського міста Пліснеськ (неподалік від с. Підгірці Бродівського району Львівської області), повідомляється на сторінці заповіднику «Давній Пліснеськ» в мережі Facebook.   Поховання двічі згадується у літописах під 1188 та 1233 рр., а також раз у «Слові о полку Ігоревім» (1187 р.).  
21.07.16 | Підгірці |
Тінь від нуля.   Цілу ніч на верхньому поверсі замку горів червоний вогник. Вітер вистукував по шибках гілочками столітнього клена, шарпав мідні листи даху. З замкових сторожових башт зривалися кажани. Зі вікном чорна постать людини, освітлена огнем світильника, схилилася над розпеченим тиглем. Неспокійне палахкотіння світла передавало нервовість свого горбоносого обличчя, спалюваного пристрастями аскета, і виснажене зухвальство холодних і сірих, порожніх очей.   До графа Северина Ржевуського найбільше підходили слова Генриха Гейне:
15.06.41 | Підгірці |