Розмову вела Аделіна Єфіменко

У 2018 році опера Доніцетті у версії Давіда Бьоша, феєрична прем’єра якої відбулася 9 років тому, повернулася на сцену Баварської опери разом з українськими вокалістами.
Джон Дашак і я зустрілися у Зальцбурзі. Щойно закінчилася репетиція перед прем’єрою «Воццека» (постановка Володимира Юровського і Вільяма Кентріджа). У найуспішнішій продукції Зальцбурзького фестивалю 2017 британський тенор Джон Дашак виконував роль Тамбурмажора. Зірка світової оперної сцени, один з найкращих інтерпретаторів партій Зігфріда, Льоге, Мефістофеля, Аарона, Пітера Граймса, Ґнома, Андрія Хованського, Густава фон Ашенбаха, Штеви Бурийя, Сергія з «Леді Макбет Мценського повіту» радо погодився на інтерв’ю, коли дізнався, що я українка.  
  Найважливішою подією мюнхенського оперного сезону 2016 року стала прем’єра «Нюрнберзьких майстерзінгерів» Вагнера (режисер – Давід Бьош, диригент – Кирило Петренко). Під час великої перерви мені вдалося поговорити про внутрішню роботу над постановкою з артистом хору Василем Білем – українським тенором, випускником Львівської музичної академії, який вже понад десять років успішно працює в хорі Баварської Штатсопер.    
31.10.16 | Мюнхен |
  З перших звуків репетиції нової концертної програми українсько-британського вокаліста Павла Гуньки, яка буде презентована 5 червня у Києві і 9 червня у Львові, моєю увагою заволоділа виняткова увага до слова, унікальна дикція, особлива техніка ведення широкої кантилени на безперервному диханні. Подальший процес роботи Павла з концертмейстером Річардом Вайлдсом захопив унікальними ідеями творчої особистості, артиста і професіонала екстра-класу.  
02.06.16 | Мюнхен |