Львів-Краків

  У суботу, 9 квітня, група пластунів зі Львівщини відправилася до Польщі, аби впорядкувати перед Великоднем українські поховання.   Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.   Приводили до ладу українські могили неподалік Кракова. Активісти повернули українським цвинтарям їх первинний вигляд, розчистили та прибрали могили і відновили надгробки.
Виставка "Скарби підземного Львова" відкрилась 17 листопада та працюватиме до березня.   «Експозиція – це подорож крізь віки, починаючи від часів, що передують заснуванню міста (1300- 1100 років тому) до сучасності», – йдеться в описі виставки на сайті Археологічного музею Кракова.   До експозиції увійшли 30 тематичних стендів, що розповідають про місця розкопок, також є інсталяції відомих львівських митців і репродукції старих карт і міських пейзажів.  
Львів'янин Олег Мандюк обіймає посаду від 1 жовтня, а нещодавно зустрівся з Президентом Кракова Яцеком Майхровським для обговорення питань, пов'язаних з українською громадою, йдеться на сайті krakow.pl.    
Краків, 3 березня 1942.  
Життя приводить мене з черги на ті ж самі місця, де колись ходили танком мої малі ноги. Немов це було тільки нещодавно, чую чужозвучну, не польську мову між розлогих краківських каштанів у сяйві весняного золота. Чудну мову з маминої пісні, що її зовсім не мало чим розуміти моє відчужене вухо...   Немов причинна, що йде смугою місячного світла, я йду за мельодійним журчанням слів. Звичайно вслід гурткові чорномазих, дещо екзотичних юнаків, мабуть студентів, та з захопленим, німим окликом ловлю це й друге слово за рубці й мов скарб убогих несу додому.