Львів-Чернівці

  Їхніми творіннями насолоджуються. Іноді – їх звинувачують у блюзнірстві; часом – не помічають взагалі. З ними завжди говорять лиш про останній перекладений твір, або – про те, як хтось інший зіпсував твір знаного класика.
  У відомого чернівецького письменника, публіциста та критика виявили рак шлунку. Наразі Бойченко прямує на лікування до Німеччини, і його колеги та друзі ініціюють кампанію збору коштів на підтримку автора  – про це повідомив на своїй сторінці близький друг Бойченка Андрій Любка.   Пізніше Андрій Бондар, який активно долучився до поширення інформації про збір допомоги, писав у своєму фейсбуці, що за першу добу кампанії було зібрано понад 65 тисяч гривень. Мінімальна сума, якої потребує наразі Олександр  – 10 000 євро.  
Киянка, що вже шістнадцять років мешкає в Берліні, за свій дебютний роман «Мабуть Естер» отримала одну з найпрестижніших літературних нагород – премію Інгеборг Бахман. Це стало несподіванкою як для самої авторки, оскільки до того вона себе письменницею не вважала (Катя Петровська працювала журналісткою у Neuen Zürcher Zeitung, die tageszeitung та Frankfurter Allgemeine Zeitung, а також захистила дисертацію з літературознавства в Московському університеті), так і для всього німецькомовного світу.
Що то значить радянська влада, влада народу! Вже з перших днів визволення Північної Буковини життя письменниці О.Кобилянської повернулося в ясний, сонячний бік.