До річниці звільнення м. Самбір.

 

До річниці звільнення м. Самбір

 

Электроенергія місту. Готуючись гідно зустріти річницю визволення міста Самбір від німецьких окупантів, колектив робітників Самбірської електростанції взяв на себе ряд зобов'язань, які виконує з честю. Наполегливо працювали робітники електростанції і домоглись високих результатів. Зараз в багатьох будинках сяють електричні лампочки, підприємства працюють на електроенергії. За період роботи з часу визволення нашого міста не було жодного пошкодження, яке б викликало перебій в роботі електростанції. Кращими стахановцями по станції являються т.т. Ручай М. — сітьовий майстер та рахівник тов. Мелих. За останній час колектив працівників електростанції устаткував лабораторію перевірки електричних лічильників. До річниці визволення м. Самбір від фашистських загарбників налагоджено сітку електроосвітлювання вулиць. Незабаром вулиці Самбора освітять електричні ліхтарі.

 

Перевиконують завдання. Наближається день визволення Самбірщини. Трудящі району та міста готуються гідно зустріти цю знаменну дату. На підприємствах, установах розгорнулось соціалістичне змагання на честь річниці звільнення. Так Самбірський мелькомбінат склав соцзмагання з Ходорівським мелькомбінатом. При перевірці виявилось, що Самбірський мелькомбінат виконав план по переробці зерна на 135 проц., по гарцевому збору на 105 проц., по підсобному господарству на 104 проц. Робітники відносились до своїх обов'язків чесно і сумлінно. Особливо добре працюють стахановці тов. Левкович Й. — мельник, він виконує норму на 135 проц., тов. Купчак Ф. — технорук, тов. Мокринський І. — мельник, виконує норму на 125 проц. Зараз мелькомбінат працює по переробці зерна для пекарень, військових частин та одноосібних замовлень.

 

Зростають кадри. Як тільки в Самборі організувалась артіль міжрайпромсоюзу "Одяг", т. Яремко П.С. прийшла сюди на роботу ученицею. За 3 місяці вона вже стала самостійно виконувати замовлення. Кожне замовлення тов. Яремко виконувала доброякісно і своєчасно. Пройшло ще декілька місяців, і тов. Яремко за сумлінне ставлення до роботи назначили бригадиром. Зараз вона готує двох кваліфікованих кравчих. До річниці визволення Самбірщини тов. Яремко зобов'язалась виконувати норму не менше, як на 200 проц. Не відстають у змаганні від Яремко і кравчиня тов. Гнит Ф., кравець тов. Пацула П.Т., кравчиня Дудак І.К., норму вони виконують на 180–200 проц.

 

Перші центнери хліба державі. Своєчасно здати хліб державі — обов'язок кожного господаря. В Самбірському районі розпочались жнива, але обмолоту хліба ще не починали. Це може затримати постачання необхідної кількості хліба державі. Щоб своєчасно здати держпоставку, забезпечити населення хлібом, селяни с. Вяцковичі на загальних зборах вирішили розпочати здачу хліба в держпоставку 1945 р. з залишків врожаю 1944 року. В неділю 22 липня перша валка Самбірського району із села Вяцковичі привезла 13 ц. хліба в фонд держпоставки 1945 року.

 

Червоний прапор

30.07.1945

До теми