◦ ◦ ◦ ◦

 

 

Озокеритники — не відстануть. Патріотичний заклик молодих нафтовиків м. Борислава про широке розгортання соціалістичного змагання за гідну зустріч річниці визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників — знаходить широкий відгук і підтримку у всього колективу робітників шахт озокериту. У відповідь на цей заклик широко розгорнулось соціалістичне змагання між шахтами, цехами, бригадами та поодинокими робітниками. Кращі агітатори шахт тт. Зачек, Новіцкі, Адамовський, Лисик, Ілик простим більшовицьким словом запалюють озокеритників на трудові подвиги — високе перевиконання виробничих норм. Передові робітники шахт — забойщики тт. Халавка, Яців, Лисик, Врубель, Ковалик, Мельник, топлярі Рудавець Єва і Спринь І. виконують свої норми виробітку на 140–170 проц. Поруч з досягнутими успіхами поодиноких робітників шахти озокериту в цілому ганебно відстали з виконанням травневого плану. Одначе в червні і липні колективи робітників "Укрозокериту" вживуть усіх заходів, щоб надолужити своє відставання і до свята визволення перевиконанням плану сплатити свій борг перед країною. П. Володюк.

 

З новою силою і трудовим піднесенням. Заклик молодих майстрів нафтовидобутку знайшов гарячий відгук та підтримку серед колективу II нафтопромислу. На бригадних і цехових виробничих нарадах нафтовики беруть нові соціалістичні зобов'язання за гідну зустріч річниці визволення Борислава від німецько-фашистських загарбників. Днями, в клубі ім. Ворошилова, відбулись збори всіх робітників і службовців II нафтопромислу, на яких нафтовики викликали на соціалістичне змагання колектив VIII промислу та взяли на себе зобов'язання — до дня річниці визволення дати країні понад план 150 тонн високоякісної нафти; добитися зниження собівартості нафти на 1 проц. проти плану; ввести в експлуатацію з фонду недіючих 2 свердловини; прослідити 20 свердловин та встановити на них оптимальний режим; організувати 2 стахановські школи і закінчити в них заняття до річниці визволення. За здійснення цих зобов'язань, колектив промислу з новою силою і трудовим піднесенням розгортає соціалістичне змагання, готує любимій Батьківщині нові виробничі подарунки. Тут слід відзначити гарну роботу 1, 5, 6 бригад, які систематично виконують місячні норми на 109 і більше і проц. Стахановці цих бригад т.т. Квасневич, Олексин, Смолень і інші, шляхом введення нових раціоналізаторських методів, праці та вмілим використанням внутрішніх ресурсів, набагато збільшили видобуток нафти в промислі. Вони виконують свої виробничі завдання на 160 проц. Немає сумніву, що нафтовики II промислу, заключивши соціалістичне змагання за гідну зустріч річниці визволення, і далі працюватимуть непокладаючи рук, щоб внести свою почесну частку в справу зміцнення могутності радянської держави та поліпшення свого добробуту. Вони зустрінуть річницю визволення достойними виробничими подарунками на честь героїчної Червоної Армії, на честь нашої любимої радянської матері —Вітчизни. Н. Станко

 

Дамо більше газоліну. Пройнявшись єдиним бажанням — дати країні якнайбільше доброякісного газоліну, включаються в соціалістичне змагання газолінові заводи, беручи на себе конкретні зобов'язання. Так, наприклад, газоліновий завод №5 (директор т. П'ятниця) зобов'язався виконати місячний план на 105 проц., власними силами провадити потрібні на заводі ремонти; при перекачці газоліну знизити собівартість продукції на 2 проц.

Пройняті почуттям безмежної любові до своєї могутньої Батьківщини і вдячності за визволення, кращі робітники заводу т.т. Гузік Клеменс — машиніст, Юрек В. — слюсар і Підручний Ст. — дестилятор, — високими показниками в роботі закликають своїх товаришів на ще кращі трудові подвиги. Здобутою перемогою в соціалістичному змаганні, газолінники заводу №5 прославлять пам'ятну річницю свойого визволення. Григор'єв, директор газового участка.

 

На нараді міського активу. 12 червня в приміщенні Будинку культури відбулася загально-міська нарада партійно-господарського та комсомольсько-профспілкового активу. По питанню "Про підготовку до зустрічі і відзначення дня — річниці визволення міста Борислава від німецьких загарбників", на нараді з доповіддю виступив секретар МК КП(б)У тов. Дудніков. В дебатах взяв участь т. Петров (нач. контори зв'язку), який закликав партійно-господарський актив в якнайшвидший строк провести підписку на газети та журнали, щоб повністю задовольнити потреби та вимоги трудящих. Секретар МК ЛКСМУ тов. Дмитрук звернув увагу комсомольських організацій на покращення виховної роботи серед позаспілкової молоді та забезпечення дітей веселим дозвіллям. В кінці зборів виступив тов. Харлан — завідуючий відділом агітації та  пропаганди МК КП(б)У, який конкретно розповів про ті завдання, які стоять перед партійними, комсомольськими, профспілковими організаціями, перед господарниками і агітаторами, в підготовці до свята бориславців — річниці визволення. Після зборів була прочитана лекція лектором ЦК КП(б)У, професором тов. Шлепаковим М.С. на тему "Основні риси російської класичної філософії".

 

Нафтовик Борислава

16.06.1945

До теми