До населення міста Львова

 

Дорогі брати і сестри! Виконком Львівської обласної Ради депутатів трудящих та обласний комітет Комуністичної Партії (більшовиків) України палко вітають Вас з визволенням від німецько-фашистської окупації.

 

Львів — древнє українське місто — знову назавжди став радянським і над ним гордо майорить червоний прапор Країни Рад.

 

Героїчна Червона Армія розвіяла в прах фашистський міф про непереможність німецьких військ, пішла в наступ і успішно очищає радянську землю від фашистської нечисті.

 

Відчуваючи свою неминучу загибель, Гітлер і його зграя ще більше будуть скаженіти. Але ніщо не допоможе їм. З мечем прийшли вони на нашу землю, від меча і загинуть. Від караючого меча Червоної Армії і військ наших союзників — Сполучених Штатів Америки та Англії — будуть знищені підлі фашистські мерзотники. А разом з ними загинуть і підлі німецькі гітлерівські наймити — українсько-німецькі націоналісти.

 

Як би не розпинались, як би не галасували націоналісти, що вони дбають про Україну — все це брехня. Презренні зрадники продали німцям інтереси України, продали український народ.

 

Україна була і буде радянською. Україна була і буде вільною і могутньою тільки в дружбі з російським і всіма радянськими народами великого СРСР.

 

Наш вождь Сталін загартував і згуртував Армію на відсіч німецьким загарбникам.

 

Наш вождь Сталін повів червоні полки на визволення українського народу.

 

Львів визволено!

 

Слава Червоній Армії!

 

Слава великому Сталіну!

 

Вільна Україна

 

29.07.1944

До теми