◦ ◦ ◦ ◦ ◦ ◦ ◦ ◦ ◦ ◦

Дѣло, 08.08.1893

Ситуація

Bідeнь 8 серпня. Вчера відбули ся наради австро-угорскої митової комісії в справі торговельного австро-россійского договору. — Заборона вивозу паші незадовго буде знесена.

 

Буда-Пешт 8 серпня. До Nemzet-y доносять, що цїсар має поручити керму міністерства війни секційному шефови того-ж міністерства бар. Мерклеви аж до дальшого рішеня.

 

Цірих 8 серпня. Нїмецкі і швайцарскі соціялісти ухвалили не допустити до участи в конґресї тих соціялістів, котрі не репрезентують нїякoгo товариства. Виключені будуть апелювати до конґресу. Також ухвалено виключити анархістів. Ся ухвала викликала хвилеві забуреня.

 

Париж 8 серпня. В Парижу новий скандал. Секретар поліцій Діпа оголосив сензаційну брошуру в панамскій cпpaві, в котрій доказує, що правительство заборонило увязнити Артона, хоч вeлїлo про око єго слїдити.

 

Берлин 8 серпня. Россія наложила мито на нїмeцкі товари, спроваджувані фінляндскими портами.

 

Лондон 8 серпня. В пятнищо прийшло до виміни ратифікації угоди, заключеної між Францією а Сіямом, францускій посол в Банґкоку обняв знов уряд. — Властитeлї копалень в Уельс згодили ся на 1½ процентове підвисшенє платнї рудокопних робітників.

 

Дѣло

08.08.1893

До теми