Місто, що надихає

8 грудня

Міський палац культури імені Г. Хоткевича, вул. Кушевича,1

18:00 Відкриття креативного простору #khotkevychplace. Концерт гурту Troye Zillia

9 грудня

Перша Львівська Медіатека, вул. Мулярська, 2А

17:00 Відкриття фестивалю Звіт офісу «Львів – місто літератури ЮНЕСКО» за 2017 рік, плани роботи офісу на наступний рік, презентація посібника користування брендом та сайту. Презентація спецпроекту з Андрієм Павлишиним «(Не)Забуті імена літературного Львова». Нагородження волонтерів 83 Міжнародного Конгресу ПЕН у Львові.

18:00 ЛIТрансформер: труднощі перекладу. Пошук прикладних рішень та проектів для розвитку перекладу як напрямку літературної сфери на рівні Львова та України.

Учасники: Остап Сливинський, Анастасія Левкова (Український інститут книги), Ірена Одрехівська (Кафедра перекладознавства та контрастивної лінгвістики)

19:00 Поетичний Привоз (Гільдія молодих літераторів, літературний клуб). Презентація відеопоезій, поетичні читання.

10 грудня

Міський палац культури імені Г. Хоткевича, вул. Кушевича,1

11:00 Творчість для кожного: інклюзивна освіта. Презентація проекту корекційно-розвиткових занять для незрячих школярів у межах міжнародного проекту «2Inclusion», Україна - Швеція ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка»

12:00 Презентація медіадодатку «Аліса в країні див». Презентація унікального видання «Аліса в країні див» Льюїса Керрола з авторськими ілюстраціями Євгенії Гапчинської та унікальною технологією доповненої реальності.

Учасники: продюсер книги Едуард Ахрамович, директор PR проекту Наталія Павленко, головний PR менеджер Ксенія Габдрахімова

12:30 ЛІТмапінг. Робоча група кафедри медіакомунікацій Української академії друкарства запрезентує наявні, нові та перспективні літературні маршрути міста.

Учасники: Галина Листвак, Христина Лопушинська

13:30 Жива бібліотека. У «живій бібліотеці» «книжки»-письменники, які потрібно прочитати. Читач бере «живу книжку» та вступає з нею в діалог. Він може поставити ті запитання, які не мав би змоги поставити за інших умов.

Учасники: Оксана Кришталева, Оксана Думанська, Олег Жовтанецький та Наталя Гурницька, Марія Жеребецька, Оксана Лутчин.

13:30 «Подаруй щастя» Літературно-музична композиція театральної студії «ЗМВ» (ГО «Золота молодь Винник»)

14:00 Місто захисту: тест-драйв. Презентація дорожньої карти щодо вступу Львова до мережі ICORN - міжнародної правозахисної мережі митців і літераторів.

14:30 Літературна гра «Казковий пазл»: дай нове життя старим казкам та створи свій розвиток історії. Гра для дітей 6-8 років.

15:00 ЛІТрансформер: радіотекст. Презентація радіопрограми «28 клавіш» студентського Radio 412

Учасники: Анатолій Шульгат, Марія Сенишин

15:00 ЛітПромоція: презентація літературної агенції «Acris» . Літагенція працює з художньою літературою таких жанрів: детективи, трилери, містика, фантастика, пригодницькі та історичні романи. Дебютний твір – роман Нати Гриценко «Тінь на порозі» в жанрі міського фентезі.

15:30 Гра-змагання «Скоромовку скоро мовим: наскільки швидко ви вмієте промовляти скоромовки?» Візьми участь у грі та доведи, що ти найкращий скоромовець.

16:00 ЛІТрансформер: поетичне кіно. Розмова про специфіку розповіді в українському кіно. Чи існує сьогодні феномен поетичного кіно та які його особливості.

Учасники: Михайло Іллєнко, Олесь Санін, Катерина Сліпченко

16:30 Тренінг для установ культури: «Ідеальне місто літератури»

17:00 Bookdating від Першої Львівської Медіатеки. Подія за прикладом швидких побачень, але приводом для знайомства цього разу для вас стануть прочитані книги, враженнями про які хочеться поділитися.

17:00 Допрем’єрний кінопоказ документального фільму «Подорож поза зоною досяжності» (режисер Михайло Іллєнко)

Закриття фестивалю

19:00 Нагородження переможців конкурсу для відзначення менеджерів у сфері культури Управління культури Львівської міської ради

19:30 Художня зарисовка «Тіні» (за мотивами твору М.Коцюбинського «Тіні забутих предків» та однойменного фільму С.Параджанова) аматорського театру «На світанку»

20:00 Концерт гурту Джалапіта

вул. Кушевича 1Міський палац культури ім. Гната Хоткевича Суб, 12/09/2017 - 17:00

До теми