Міська рада запровадила бюджет участі.

 

Бродівська міська рада своїм рішенням від 31 серпня затвердила Положення про громадський бюджет м. Броди, інформує прес-служба Бродівської міськради.

 

«Положення було опрацьоване спільно з депутатами, на депутатських комісіях було проведено декілька круглих столів з представниками громадськості.

 

З 1 вересня до 30 вересня буде відбуватися збір і подача самих проектів. Автору слід зібрати 10 підписів для того, щоб подати проект. З 1 жовтня до 14 жовтня будуть відбуватися аналізи проектів. З 20 жовтня до 20 листопада буде відбуватися голосування за проект», – ідеться в повідомленні.

 

Фінансування громадського бюджету міста Броди проводиться за рахунок коштів міського бюджету.

 

Загальний обсяг громадського бюджету на відповідний бюджетний рік становить не менше 1% затвердженого обсягу власних та закріплених доходів загального фонду міського бюджету м. Броди на відповідний бюджетний період.

 

За рахунок коштів громадського бюджету м. Броди фінансуються проекти, реалізація яких можлива протягом одного бюджетного періоду.

 

У разі, якщо реалізація проекту передбачає використання земельної ділянки, приміщення чи іншого об’єкта, вони повинні належати до власності територіальної громади м. Броди.

 

Проекти, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету м. Броди, повинні стосуватися лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності (вулиці, парку, дороги, спортивного чи дитячого майданчика, школи).

 

Проекти можна подати, заповнивши спеціальну форму на веб-сайті Бродівської міської ради або у паперовому вигляді до Бродівської міської ради.

 

Автор проекту може у будь-який момент зняти свій проект з розгляду, але не пізніше, ніж за сім календарних днів до початку голосування.

 

Об’єднання проектів можливе лише за взаємною згодою авторів до початку голосування. Внесення змін щодо проекту можливе лише за згодою авторів проекту до початку голосування. Будь-які втручання у проектні пропозиції, у тому числі зміни об’єкта чи об’єднання з іншими, можливі лише за згодою авторів.

 

Голосування за проекти для реалізації за рахунок коштів громадського бюджету м. Броди здійснюється через е-сервіс «Громадський бюджет Бродів».

 

Кожен бродівчанин може проголосувати за два проекти.

 

Обов’язковою умовою для голосування є ідентифікація особи, що проводиться через пред’явлення копії паспорта та/або через систему Bank ID.

 

Пропозиції, які будуть затверджені рішенням Бродівської міської ради, підлягають фінансуванню за рахунок коштів міського бюджету м. Броди на наступний бюджетний рік.

04.09.2017