Презентація книг Анни Хьоґлунд

 

Одразу після Книжкового арсеналу Анна Хьоглунд, відома в Україні найвідвертішою книгою для підлітків "Бути мною", прямує до Львова, аби зробити презентацію свої книг.

На події можна буде купити вже дві книги Анни українською, а саме - "Бути мною", та "Про це говорять лише з кроликами".
Учасники: Анна Хьоґлунд (Швеція), Лілія Омельяненко, Ілля Стронговський.

 

У центрі книги «Бути мною» – історія тринадцятирічної дівчини на ім’я Руса, яка осмислює себе. Яка вона насправді? Як сприймати своє тіло, і чи це має бути соромно? Коли в дівчат починається менструація, як вона відбувається? Чи справді однолітки Руси вже займаються сексом, чи це лише їхні фантазії?

Текст книги супроводжують малюнки і комікси, які створила авторка Анна Хьоґлунд. Також спеціально для українського видання вона написала передмову. Книга «Бути мною» отримала одну з відзнак престижної премії Bologna Ragazzi Award і є вже завоювала популярність в Європі.

У книзі «Про це говорять лише з кроликами» авторка досліджує думки і життя високочутливої дитини, яка зображена в образі кролика, але виховується в типовій людській родині. Арт-бук досконало поєднує колажі, фотографії та живопис і допомагає читачеві зрозуміти кролика: як це «бути іншими», але водночас тяжіти до більшої соціалізації.

Головний герой – тринадцятирічний кролик, народжений людьми і самотній в своїй інакшості. Він не відчуває себе потрібним суспільству, і всі намагання порозумітися з людьми нариваються на невдачу. Починає говорити, а слова застрягають в горлі, думки не належать йому, в дзеркалі – відображення іншого.

«Іноді, коли я з іншими, я почуваюся наче перевдягненим у когось іншого. У когось, хто очевидно схожий на мене, але сам я стою десь ізбоку.»

Мама намагається допомогти кролику і просить його бути менш чутливим. Але єдина людина, яка дійсно розуміє кролика – його дідусь.

пл. Ринок 10Львівська копальня кави Втр, 05/23/2017 - 19:00

До теми