Історія солдата в Підгорецькому замку

 

18 травня 2017 року до Міжнародного дня музеїв гостинно відкриває двері для відвідувачів Підгорецький замок – один з найцінніших і найкращих замків Центрально-Східної Європи, пам’ятка архітектури національного значення, замок XVII-XVIII, епохи пізнього Ренесансу і бароко.

Через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини. Підгорецький замок увібрав історичний колорит кількох країн – України, Литви, Польщі, Австрії і навіть США, адже він пов’язаний і з американською історією часів Другої світової війни. 2008 року Всесвітній фонд пам’яток вніс Підгорецький замок до Переліку 100 пам’яток світу, що потребують негайної реставрації. На сьогодні у Підгорецькому замку, який ще називали "польським Версалем", відкрито музей, де проводять реставраційні роботи.

18 травня 2017 року о 21:00 у Підгорецькому замку в рамках відзначення Міжнародного дня музеїв відбудеться сценічне виконання “Історії солдата” Ігоря Стравінського – музичної драми для читця, трьох танцівників та інструментального септету (переклад українською зробили Ганна та Михайло Янісів).

Байка про солдата і чорта, яка читається, грається і танцюється. У цій музичній драмі порушуються основні грані людського життя, які стосуються кожного – любов, вартість буття, громадські і моральні обов’язки, вир спокус багатства та влади, а також життєві цінності. В алегоричний спосіб учасники дійства пропонують Вам наново переглянути та переосмислити людське буття як явище, а також місце та роль людини в суспільстві. Синкретизм дійства лише підсилює емоційне враження, а стиль байки робить драму невимушеною і легкою до сприйняття.

Львівські виконавці (актор Юрій Глущук; танцюристи Олена Мицко, Олег Ласка та Юрій Мартин; інструментальний септет Львівської філармонії, диригент Сергій Хоровець та хореограф-постановник Сергій Наєнко) вдруге представлятимуть цей театральний твір Стравінського (вперше вони показували свою постановку у Львові у жовтні 2016 року в рамках Міжнародного фестивалю сучасної музики “Контрасти”).

Акредитація журналістів для поїздки на Міжнародний день музеїв у Підгорецькому замку за телефоном: 0676734210.

Вартість квитків – 150 грн. У неї входить трансфер автобусом зі Львова (від ЛОДА) до Підгорецького замку та назад, розважальна програма з 20:00, кейтерінг та театральна постановка.

Організатори:
Львівська обласна рада
Львівська обласна державна адміністрація
Департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА
Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Возницького
Львівська обласна філармонія

с. ПідгірціПідгорецький замок Чтв, 05/18/2017 - 20:00

До теми