На території Вигодського лісгоспу перебувають кількадесят бізонів без ветеринарних паспортів і накладних, ідеться в сюжеті Факти ICTV.

 

Місцеві мешканці кажуть, що бізонів, а також європейських оленів та муфлонів, завезли на територію лісгоспу ще за попереднього керівництва – буцімто для організації полювання для якихось поважних чиновників. Проте люди вирішили врятувати тварин і випустили їх на волю. Олені та муфлони часом приходять до лісівників у пошуках їжі, а бізони можуть навідуватися на обійстя мешканців і лякати їх.

 

Повернути у відгороджений вольєр вдалось усього чотирьох бізонів, проте, кажуть фахівці, це місце їм абсолютно не підходить для утримання через постійні протяги – тварини можуть захворіти. Окрім того, у місяць вони потребують близько тонни корму, що затратно. Наразі з харчуванням бізонів допомагають волонтери, але лісгосп радо би відправив тварин в інше місце.

 

На заваді переселенню тварин стоїть відсутність документів на них, відтак плани відправити їх у заповідники, де розводять їхніх родичів зубрів, не дається реалізувати.

 

Колишній керівник Вигодського лісгоспу заявив, що отримав тварин від приватної фірми і хоче через суд отримати за них грошову компенсацію, проте забирати їх не поспішає.

04.05.2017