У Мінкульті вирішили, що Ґалерею мистецтв має очолити Тарас Возняк.

 

Сьогодні, 7 вересня, у Києві під час засідання конкурсної комісії Міністерства культури України заслухали кандидатів на посаду генерального директора Львівської національної ґалереї мистецтв ім. Б. Возницького. Комісія рекомендувала на цю посаду Тараса Возняка, інформує Гал-Інфо з покликом на власні джерела.

 

Втім учора, 6 вересня, заступник генерального директора ЛНГМ з наукової роботи Володимир Пшик від імені колективу висловив думку, що керувати цим музеєм стороння людина не може. Головна мета музею – не заробляти гроші, а зберігати експонати та виконувати культурну і просвітницьку функцію, сказав він.

 

Не підтримують ідею призначення «сторонньої людини» і культурні діячі Львова. Зокрема, це Андрій Салюк, голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, екс-директор Музею народної архітектури та побуту у Львові Борислав Рибак, Голова Західноукраїнської спілки музеїв Ігор Тимець. А екс-керівник управління охорони культурної спадщини ЛОДА Валерій Потюк навіть заявив, що з подачі Миколи Княжицького та Ірини Подоляк Мінкульт готує «рейдерське захоплення ґалереї».

 

Тарас Возняк (1957 р.н.) – український культуролог, політолог, перекладач, головний редактор і засновник Незалежного культурологічного журналу «Ї», за спеціальністю інженер-механік технологій машинобудування, випускник Львівського національного університету «Львівська політехніка».

 

З детальною біографією Тараса Возняка можна ознайомитись тут.

 

Додамо, що функції керівника ґалереї виконує наразі Лариса Возницька, донька Бориса Возницького.

07.09.2016

До теми