ЄІБ обіцяє дати гроші на сміттєпереробний завод.

Учора, 20 квітня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з віце-президентом Європейського інвестиційного банку Ласло бараняєм. Під час зустрічі було обговорено спільну співпрацю міста та Банку у двох основних напрямках – це питання поводження з відходами та будівництво сміттєпереробного заводу, а також питання модернізації транспортної інфраструктури, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

 

Сторони обговорили співпрацю щодо підготовки до фінансування муніципальних проектів в галузі інфраструктури (зокрема проекти, пов’язані з ТПВ і транспортним сектором).

 

«Співпраця між містом та Європейським інвестиційним банком розпочалась давніше. Маємо два основні напрямки, у яких Банк готовий виступити партнером міста. Перший – це поводження з ТПВ. Спільно з Банком місто розпочинає реалізацію проекту по Грибовицькому сміттєзвалищу. Мова йде про новий полігон та про сміттєпереробний завод. На реалізацію проектів у транспортній галузі в Україні Банк має 400 млн євро. Відтак, місто співпрацюватиме з Банком щодо модернізації транспортної інфраструктури. Це модернізація транспортного парку і реконструкція доріг. Домовленості досягнуті, зараз будемо конкретизувати самі проекти», - розповіла Ольга Сивак, начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій.

21.04.2016

До теми