Область витратить понад 280 млн на безпеку дорожнього руху.

Львівська обласна рада виділила 282,5 млн грн на програму розвитку дорожньої інфраструктури на 2016 рік, пишуть Варіанти.

 

Програму підтримали 67 депутатів.

 

Передбачені документом кошти обіцяють витратити на забезпечення належного стану автошляхів, забезпечення доступності сільських територій до обласного центру та міст обласного і районного значення, а також на контроль за ефективністю використання коштів та якістю робіт.

 

Із цих 282 млн 5 використають на освітлення пішохідних переходів, 13,7 – підуть у резервний фонд дорожньої інфраструктури, 100 млн витратять на ремонти доріг комунальної власності, а найбільше – 163,7 млн – на будівництво та утримання доріг загального користування.

 

Водночас у програмі наразі не розписано, на які саме ділянки і дороги витрачатимуться виділені кошти, проте наголошено, пише ЗіК, що Служба автодоріг області, РДА та депутати обласної ради протягом 15 днів мають надати департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА пропозиції щодо формування переліку доріг, роботи на яких будуть проводитися за рахунок коштів обласного бюджету. Перелік погоджує профільна комісія облради та затверджує голова ЛОДА.

 

Керівник області Олег Синютка додав, що Кабмін затвердив на дороги Львівщини 252 млн 657 тис. грн з державного бюджету. Більше отримали тільки Івано-Франківська та Одеська області.

15.03.2016

До теми