Гірники «Степової» далі не ходять на роботу.

Гірники шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» продовжують страйкувати, близько 200 людей зібралися сьогодні, 18 січня, на головній площі Червонограда, передає ЗіК.

 

Як повідомляв Z, страйк триває з другого січня: щодня шахтарі вранці виходять на Вічеву площу, де стоять упродовж дня. Працівники копальні чекають виплати заборгованої заробітної плати – 31% за листопад і 100% за грудень минулого року.

 

15 і 16 січня на підприємстві відбулися колективні збори працівників чотирьох змін шахти. Гірники таємним голосуванням ухвалили рішення щодо продовження страйку до повного погашення заборгованості із заробітної плати.

 

«Продовжуємо акцію протесту з підтримкою життєдіяльності шахти «Степова» з вимогою виплати заборгованості… Якщо до 21 січня не буде виплат, трудовий колектив шахти «Степова» проведе безстрокову акцію протесту в формі блокування Львівської ОДА та Львівської обласної ради», – йдеться у документі.

 

Раніше, повідомляв Z, прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом невиплати заробітної плати гірникам. Минулого тижняна рахунки ДП «Львіввугілля» надійшла частина коштів на погашення заборгованості. До 20-го січня уряд пообіцяв погасити усі борги.

18.01.2016

До теми