Московський патріархат не хоче повертати місту дитячий садок

Міська рада Івано-Франківська змушена відсуджувати приміщення дитячого садка у єпархіїї УПЦ МП.

 

Два нежитлових приміщення загальною площею 300 кв м для використання під молитовний будинок та канцелярію єпархіального управління виконком міської ради передав в оренду УПЦ МП ще 20 грудня 2006 року, повідомляють "Версії". Йдеться про будівлі на вул. Чорновола 6 та 6Б, в яких раніше був дитсадок. Орендна плата складає 48,60 грн. в місяць.

 

В договорі зазначалося, що він діятиме до того моменту, доки на цій ділянці не почнуть зводити новий будинок.

 

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус запевняє, що договір оренди дійсний до моменту, доки єпархія УПЦ МП не збудує нову церкву. А така церква уже збудована на розі вулиць Довженка та Дорошенка. Тож мер звернувся до представників єпархії з проханням повернути місту приміщення дитсадка на вулиці Чорновола, але каже, що йому відмовили і навіть пригрозили анафемою.

 

Отже тепер справа вирішуватиметься у суді. Господарський суд Івано-франківської області прийняв позовну заяву від виконкому міськради, який хоче розірвати договір оренди нежитлових приміщень, укладений 20 грудня 2006 року з Івано-Франківською єпархією УПЦМП. Справу розглядатимуть уже цього місяця.

 

15.09.2015

До теми