Фільм про колективну відповідальність росіян

26 серпня о 19:30 у Львові відбудеться спеціальний показ та обговорення документальної стрічки «Мирні люди» , що отримала широке міжнародне визнання. В  обговоренні візьмуть участь режисерка Оксана Карпович, модеруватиме дискусію кінокритик Станіслав Тарасенко.

 

 

29 серпня в Україні розпочнеться прокат документального фільму «Мирні люди» Оксани Карпович. Перед стартом показів по всій Україні, режисерка відвідає 5 українських міст, де представить стрічку та проведе сесію питань на відповідей з глядачами та глядачками. 

 

Фільм складається з перехоплених розмов росіян та пейзажів українських міст та сіл, що постраждали від війни. Фільм відкривав Берлінський кінофестиваль та отримав спеціальну відзнаку від екуменічного журі у програмі Forum, 2024.

 

З початку повномасштабного вторгнення українські спецслужби опублікували сотні перехоплених телефонних дзвінків російських військових. Чи не найбільший інтерес викликають розмови окупантів з їхніми близькими в росії.

 

Голоси «мирних», цивільних — матерів, дружин і друзів — розкривають світові очі не лише на хід так званої «спецоперації», а й на жахливий внутрішній світ суспільства, яке стоїть за її виконанням. Саме з таких перехоплень складається стрічка, що досліджує природу російського імперіалізму й колоніалізму, роль пропаганди у вторгненні й торкається питання колективної відповідальності росіян і росіянок.

 

Для режисерки Оксани Карпович фільм став другою режисерською роботою. Вона відома своїм фільмом «Не хвилюйся, двері відчиняться», а напочатку повномасштабного вторгнення працювала локальною продюсеркою для іноземних новин.

 

Львів

26 серпня, 19:30, Планета кіно (Forum Lviv) https://planetakino.ua/movies/specialnij-pokaz-intercepted/#month

25.08.2024