Імерсивний проєкт STEREO у Львові

Імерсивний проєкт STEREO від команди uzahvati тепер доступний у Львові.  Прем’єрні покази триватимуть протягом серпня 2024 року.

 

 

STEREO — це дистанція, під час якої кожен глядач зможе заглибитися у свою історію, впевнитися у своїх почуттях і виборах, змінити ракурс поглядів на стосунки та на себе, або просто помовчати і відчути щось дуже важливе.

 

У STEREO зібрано інтимний досвід десятків пар з України, США, різних країн Європи та авторські роздуми від творців. 60 хвилин почуттів та відчуттів, думок і спостережень. Різні віки, професії та погляди, обʼєднані одним — любовʼю.

 

 

uzahvati — це перша в Україні творча команда, що працює в жанрі імерсивних проєктів. Творча команда базується у Києві, та її проєкти вже прикрашають культурний ландшафт міст Європи. STEREO кілька років звучав для різної публіки та став популярним проєктом як у Києві, так і за кордоном — у Празі, Кракові, Парижі, Лісабоні та Порту. 

 

«Для нас є радістю і відкриттям, що цей імерсивний досвід не втрачає своєї актуальності, бо в основі — почуття, роздуми й відвертості пар, які поділилися з нами деталями своїх взаємин», — коментує режисерка Поліна Бараніченко. 

 

 

Щоб стався досвід STEREO, треба надіти навушники. Голос у них підкаже, не віднімаючи свободи, та дозволить вирішувати самостійно, що вважати художньою метафорою, а що — реальністю.

 

Іноді для того щоб зрозуміти, хто ти в стосунках, потрібно прожити цей досвід наодинці. Усвідомити свій вибір, зняти обмеження. Все, що потрібно глядачам, — це прийти на стадіон, надіти навушники і приготуватися провести 60 хвилин в мовчанні поряд із партнером. Учасники чують фрагменти історій та діалогів реальних пар, питання або заклики до дій.



Надівши навушники, учасники метафорично піднімаються над рутиною та побутовим гамором і зосереджуються на собі та партнері.

 

 

«За свій час існування STEREO кожного разу змінюється. Тепер ми надали можливість глядачам висловлювати свої почуття у цьому проєкті, розробляючи для них custom-версію — якщо пара вважає, що в ній мають прозвучати саме їхні слова та відвертості», — говорить засновник uzahvati Олександр Стужук. 

 

«STEREO — це можливість абстрагуватися від інформаційного потоку та зануритись у себе та свої стосунки. До того ж, Львів — це місце, у повітрі якого живе кохання. Це найромантичніше місто України, насичене деталями, красою і смаками. STEREO здатен підсилити ці враження від міста», — додає Поліна Бараніченко. 

 

Місія uzahvati — створювати проєкти, які стають інструментом саморозвитку особистості. Організатори імерсивних вистав, які  досліджують творчість, людину, простір та смисли, хочуть, щоб люди згадували про ці події як про досліди, що змінили ракурс невеликих звичних речей, а може навіть змінили ціле життя…

 

Їхні проєкти говорять про людину, її долю та почуття; дають свободу, залучають всі органи чуття, допомагають зосередитись на відчуттях; опановують нетеатральні простори та дозволяють інакше побачити знайомі місця; пропонують стати учасником, але право вибору, як і ступінь залученості, залишають за особою; створюють умови та атмосферу для того, щоб вийти зі звичної метушні та почути себе. Наслідком стає новий емоційний досвід та самоеволюція особистості.

 



Із серпня 2024 року з імерсивним досвідом STEREO можна познайомитися у Львові на Стадіоні «Динамо» (вул. Янева, 10). 

Докладний розклад та квитки шукайте на сайті проєкту.

 

 

 

 

29.07.2024