Вертеп війни

У другу річницю повномастабного вторгнення у Львові покажуть прем’єру вертепу війни «Маленькі ортопедичні сандалики» 

 

24 лютого о 17:00 відбудеться прем’єра вертепу «Маленькі ортопедичні сандалики» за текстами повномастабного вторгення та 10-літньої війни у театральному центрі «Слово і Голос», який радо гостить Шкільний театр УКУ «На Симонових стовпах» .

 

 

У 2-гу річницю повномасштабного вторгнення Шкільний театр УКУ «На Симонових стовпах» кличе до Ясел разом пережити історію Різдва та нашої країни із поезіями війни Ірини Цілик, Сергія Жадана, Катерини Міхаліциної, Артура Дроня, Максима  Кривцова, Вікторії Амеліної та інших поетів/поеток, військових та волонтерів,  колядою та візійними образами одвічних персонажів Різдва. 

 

 

«Поезія наших поетів, воїнів, волонтерів кричить про біль війни, а коляда — про біженців Марію, Йосифа та новонародженого Ісуса. Все складніше підбирати слова до того, що відбувається в нашому житті, все глибші прірви наших досвідів, все складніше означати майбутнє. Тим цінніше засвідчити народження Слова. Успільнитись у вслуханні в Текст, який пишеться на наших очах»,Євген Худзик, режисер та художній керівник театру.

 

«Маленькі ортопедичні сандалики»  – це плетиво поетичних текстів, які написані в повномасштабного вторгнення та 10-ти річної війни, візій героїв різдвяної історії(Марія, три царі, пастухи, ангели, Йосип, смерть та інші), яка нагадує дитячі малюнки на фронт від художника Сергія Савченка та коляда, яка оспівує складну історію Різдва, української боротьби та надії на нове народження. Народження Слова. В які пеленки ми одягнемо народжене Слово і Правду сьогодні?

 

Вистава  творилася в межах часу повномасштабного вторгнення. Кожен актор обирав тексти, які йому відгукувались і таким чином постала драматургічна композиція вистави. Ми обрали історію Різдва, аби засвідчити і нагадати, наскільки історія людства повторюється, наскільки ми знову переживаємо війну, біженство та кровожерливість ірода часу Христа і нашого часу також. Але – народження Світла і Слова дарує надію і об’єднує нас, робить спільнотою, яка разом може змінити хід історії.

 

Назву вертеп отримав завдяки віршу «В’єтнамки і берці» поетки та режисерки кіно Ірини Цілик. 

 

Вертеп вже мандрував в с. Криворівня, Києві та Одесі і знову повертається до Львова. 

 

Поети, воїни та волонтери, тексти яких лунають у виставі:

Вікторія Амеліна, Галина Крук, Катерина Міхаліцина, Максим Кривцов, Марина Пономаренко, Ірина Цілик, Артур Дронь, Анна Ютченко, Остап Сливинський, Анатолій Дністровий, Сергій Жадан, Олександр Ірванець, Юрій Іздрик, Василь Мулік, Христина Краснопольська, Артистка Чуприненко, Уляна Галич, Дарина Дворецька, Ірина Шувалова, Василь Головецький, Лала Тарапакіна, Святослав Вакарчук та Катерина Бабкіна.

 

 

Режисер вистави: Євген Худзик

Художник вистави: Сергій Савченко

Співоча палітра: Діана Горбань та Тетяна Притулка

 

Час: 24 лютого 17:00 

Локація: Театральний центр «Слово і Голос» за адресою вул. Городоцька, 38

Покликання на подію.

 

Вхід за реєстрацією та благодійним внеском від 200 грн в час події. 

Кошти театр передасть на потреби військових із спільноти Українського католицького університету.

 

До зустрічі біля Ясел!

 

Шкільний театр УКУ «На Симонових стовпах» — це єдиний університетський театр-студія з діючим репертуаром та театральною освітньою складовою. До творчості театру долучаються професійні актори, митці, студенти та університетська спільнота. 

 

Театр у соціальних мережах: Facebook , Instagram

 

 

22.02.2024