Арфа, флейта і Соловій

У суботу, 23 вересня,  вокальним речиталем знаменитої співачки Софії Соловій розпочинається наступний цикл «Музичних вечорів в музеї митрополита Андрея» (Львів, вул. Кривоноса, 1) в сезоні 2023 – 2024.

 


До участі в цьому циклі концертів будуть запрошені провідні митці Львова – солісти Львівської національної філармонії ім. М. Скорика, актори Національного драматичного театру ім. М. Заньковецької, викладачі та студенти Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка.

Виконавці:
Софія Соловій — сопрано
Іванна Митроган — арфа
Михайло Сосновський — флейта
У програмі — твори українських та закордонних композиторів.

 

Інструментальні та вокальні камерні концерти, музично-поетичні вечори, концерти до ювілейних дат запізнають львівського слухача з творчістю західноєвропейських та українських композиторів, а також з поезією українських авторів. Концерти супроводжуватимуть короткі розповіді про життєвий шлях митрополита Андрея та його просвітницько-культурну діяльність.
Україну століттями зберігає культура. Російська агресія хоче знищити українську суб’єктність. Проект  «Музичних вечорів в музеї митрополита Андрея»  – це ще одна форма захисту України і будування її вагомості. Проводить нам світла постать митрополита Андрея Шептицького!

 

 

Довідка:

«Музичні вечори в музеї митрополита Андрея» – це серія концертів створена з ініціативи о. Севастіана Дмитруха, пароха Храму Священномученика Климентія Шептицького, та Наталії Ревакович, львівянки, яка мешкає у Варшаві, піаністки, доктора мистецтвознавства. Ідея започаткування такого циклу концертів виникла з потреби пізнання постаті митрополита Андрея Шептицького як великого мецената культури. Цикл концертів в Музеї Митрополита Андрея Шептицького (вул. Кривоноса, 1) відкриває нову музичн -камерну сцену у Львові, вагомою складовою якої є музичний інструмент з приватної колекції родини Стернюків, який Наталія Ревакович передала до музею.


Перший концерт циклу відбувся 30 жовтня 2022 року і зібрав велику кількість слухачів. Періодичність концертів зберігалася щомісячними концертами від вересня до червня.

22.09.2023