Король Лір: як ми шукали любов під час війни

Презентовано трейлер документального фільму режисера Дмитра Грешка про акторів-переселенців. Світова прем’єра відбудеться на фестивалі SEEfest, що розпочався у Лос-Анджелесі й триватиме до  3 травня.

 

 

26 квітня у Лос-Анджелесі, США, розпочався кінофестиваль SEEfest, присвячений фільмам Південно-Східної Європи. Команда UP UA Studio напередодні світової прем'єри стрічки «Король Лір: як ми шукали любов під час війни» представила трейлер фільму, що розповідає про українських переселенців, яким сила мистецтва допомогла подолати жахи війни. 

 

 

 

На початку повномасштабного вторгнення тисячі українців змушені були покинути власні домівки й шукати притулку деінде. Так частина з них потрапила до Ужгорода, що на Закарпатті. Серед тих, хто відгукнувся допомогти переселенцям, був і театральний режисер В’ячеслав Єгоров. Він же став і автором ідеї повнометражного документального фільму. Разом з акторами-аматорами, що приїхали сюди з різних куточків України, він вирішив втілити на сцені класичну п’єсу Шекспіра – «Король Лір».

 

 

 

Зафільмувати історію про силу мистецтва в боротьбі проти жахів війни вирішив режисер Дмитро Грешко в новому повнометражному документальному фільмі. Допомогти реалізувати проєкт погодилась продюсерка Поліна Герман та UP UA Studio.

 

 

 

Режисер Дмитро Грешко коментує:

«Коли почалось повномасштабне вторгнення, я переїхав в Ужгород, і щоб якось упоратися з новою реальністю, почав знімати все, що відбувається навколо. Одного разу В'ячеслав, місцевий театральний режисер та мій добрий знайомий, поділився ідеєю зйомки фільму про створення театру з переселенцями. Ідея мені сподобалась, і ми без вагань почали роботу».

 

 

 

Продюсерка Поліна Герман додає:

«Для нас «Король Лір: як ми шукали любов під час війни» — це історія про те, як мистецтво може вилікувати душевні травми звичайних людей. Для мене цей фільм дуже важливий, адже з його допомогою я хочу познайомити іноземців з українським народом і показати, що наші люди здатні творити та любити попри все».

 

 

 

Прем’єра фільму відбудеться на цьогорічному кінофестивалі Південно-Східної Європи (також відомий як SEEfest). Він проходить щорічно протягом першого тижня травня у межах всього Лос-Анджелеса. У ньому беруть участь документальні та ігрові фільми повного й короткого метру країн Південно-Східної Європи та Кавказу.

 

На офіційному ютуб-каналі «UP UA Studio» можна переглянути трейлер фільму, який команда представляє на кінофестивалі SEEfest цього року (авторка трейлеру Анна Істоміна).

 

27.04.2023