Фестиваль «Мистецтво – зброя»

«Мистецтво – зброя»: фестиваль українського сучасного мистецтва та культури

 

 

Протягом століть росія намагалася вбити та викорінити українську культуру. У рамках війни проти України, росія продовжує нищити: грабує музеї, знищує історичні місця та артефакти, перетворює культурні центри на військові об'єкти та місця колективної травми. Агресивна війна росії проти України –  це також війна проти української культури, української історії, української ідентичності та самовизначення. Але українська культура має неймовірну силу: вона є символом волі та мужності, її плекають та розвивають  митці як акт спротиву агресору у ці найскладніші часи.

 

Фестиваль «Мистецтво – зброя», який відбувається від 12:00 25 лютого 2023 року в Alte Münze, Molkenmarkt 2, 10179 Berlin, надає простір мистецтву, що було створене під враженням війни: на цьому фестивалі відвідувачі матимуть можливість побачити, як війна росії проти України вплинула на культурний простір і як українські митці художньо осмислюють досвід війни та опрацьовують його у своїх роботах. Через рік після початку повномасштабного вторгнення, третій фестиваль «Мистецтво – зброя», вперше  проведений у Києві в травні 2022 року, проходитиме у Берліні.

 

Програма включає різноманітні культурні перформанси від 40 митців та мистецьких колективів. На фестивалі відвідувачі зможуть зануритися в розмаїття української культури. Окрім музичних виступів та театральних вистав, на фестивалі також працюватиме фуд-ринок, тату-арт та арт-ринок.

 

Організаторами фестивалю Мистецтво - зброя є Українська громадська організація “ART WEAPON” та німецька організація VITCHE. Фестиваль відбувається за підтримки Міністерства соціальної політики України, Міністерства культури та інформаційної політики України.

 

25.02.2023