Дні польського кіно

Польський Інститут у Києві запрошує на XVI Дні польського кіно

 

 

До 10 жовтня 2021 року в Україні триватимуть Дні польського кіно. Це проект Польського Інституту у Києві, який цьогоріч відбувається вже вшістнадцяте.

 

 Традиційно у програмі фестивалю представлено найцікавіший доробок польського кінематографа останніх років, що здобув визнання глядачів та отримав найпрестижніші європейські нагороди. Цього року через епідеміологічні обмеження фестиваль відбудеться у гібридному форматі: він представлятимеофлайн-програму в кінотеатрах Києва, Харкова, Одеси, Вінниці та Луцька, а також запрошує усіх до онлайн-кінотеатру polskino.takflix.com.

 

 29 вересня у кінотеатрі «Жовтень» у Києві відкриє фестиваль кіновечір Станіслава Лема, присвячений 100-річчю польського письменника, за участі Адама Устиновича, режисера фільму «Станіслав Лем: наука і вигадка». 30 вересня о 18:30 Адам Устинович також візьме участь у відкритті Днів польського кіно в Одесі («Зелений театр», ЦПКіВ iм. Т. Г. Шевченка, вхід вільний). Також програму про Лема покажуть у кінотеатрах Вінниці та Луцька.

 

Кадр із фільму «Станіслав Лем: наука і вигадка».

 

А далі протягом десяти днів  організатори фестивалю будуть раді бачити глядачів на показах «Снігу більше не буде» Малґожати Шумовської та Міхала Енґлерта, «25 років невинності. Справа Томека Коменди» Яна Голоубека у кінотеатрах Києва, Харкова та Одеси. Докладна програма на сайті instytutpolski.pl/kyiv.

 

Одночасно фестиваль запрошує до онлайн-кінотеатру polskino.takflix.com на покази знаменитих стрічок: «Аматори» Івони Секежинської, «Убий це і виїдь із цього міста» Маріуша Вільчинського, «Якнайдалі звідси» Пйотра Домалевського.  Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами, кількість переглядів обмежена.

 

Кадр із фільму «Якнайдалі звідси».

29.09.2021