Обрано нове керівництво.

 

З перших днів звільнення району від німецьких загарбників, була відновлена робота сільських Рад.

 

Так було зроблено і в селі Тисів. Головою сільради був обраний Федорів Стефан.

 

Радянська держава і селяни довірили йому керувати селом. Але що ж виявляється? Бувший голова сільради Федорів Стефан став зрадником народу, бандитом. Про що свідчать факти. Замасковувавшись в органах радянської влади, бандюга весь час зривав мироприємства партії і уряду, зривав здачу хліба державі, запутав справи сільради.

 

Прямий учасник бандерівських банд, знущався над сім'ями червоноармійців і бідних селян. Замість того, щоб дати правдиві відомості про стан їхнього господарства, він збільшував у декілька разів їм землю і інше.

 

Прикриваючи куркулів, забороняв селянам приходити на зібрання і скаржитися районному урядові про його вчинки.

 

Все ж таки злочинницькі, бандитські дії його були викриті селянами. Відчуваючи те, що селяни покарають його за зраду перед державою, він скрився в ліс. Однак бандюга не скриється і в лісі, його покарає народ.

 

18 вересня 1945 р. в селі Тисів було обрано новий склад сільської Ради, до якого увійшли громадяни: Корпан — голова сільської Ради, Кочергін — секретар, Король — заступник голови і два депутати.

 

На другий день після обрання нового складу сільради, селяни юрбами приходили зі скаргами. За період з 18-го по 21 вересня було розглянуто біля 170 скарг.

 

При обстеженні всіх сванських господарств було встановлено, що для 62-х господарств сімей червоноармійців, інвалідів Вітчизняної війни, пристарілих господарств збільшено в декілька раз різних налогів.

 

Новим складом сільради було виявлено біля 15 сімей багатодітних жінок і одиноких матерів, яким буде надана грошова допомога.

 

За період з 18 по 21 вересня було проведено троє зібрань селян, на яких було обговорено ряд питань, як наприклад:

 

1) Завдання органів радянської влади.

 

2) Про закінчення війни.

 

3) Про збитки, нанесені війною з Німеччиною і ряд інших питань.

 

Активну участь у виступах приймали селяни.

 

Районні органи надіються на те, що новий склад сільради С. Тисова виведе своє село в передові села нашого району, а селяни стануть активними помічниками органів радянської влади, викриватимуть ворогів народу і їх помічників.

 

За більшовицькі темпи

27.09.1945

До теми