ЖІНКИ! за руль автомобіля.

Жовтнева Революція розкріпачила жінку, дала їй однакові права з чоловіком і в радянській країні жінки в усіх галузях народного господарства, нарівні з чоловіками працюють робітниками і майстрами, техніками і інженерами, директорами і ученими.

 

Багато з них являються обранцями народу — депутатами Верховних Рад УРСР і СРСР.

 

В великій Вітчизняній війні десятки тисяч жінок доблесно воювали на фронтах з німецькими загарбниками, вели священну боротьбу з ворогом в партизанських загонах. Тисячі жінок удостоєні урядових нагород, багатьом із них присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

 

В ділянці автомобільного транспорту жінки також займають визначне місце.

 

Зараз, по закінченню війни, в період мирного розвитку, по рішенню партії і уряду здійснюється велике будівництво автомобільних заводів. До числа діючих автомобільних заводів, на Україні в Дніпропетровську, Одесі і Львові, будуються нові автозаводи. В найближчий час, з конвеєрів автозаводів в промисловість і сільське господарство потужним потоком підуть автомобілі і країна потребує десятки, сотень тисяч шоферів. Крім того ряд автозаводів буде випускати малолітражні легкові автомобілі, призначені виключно для індивідуального користування робітникам і службовцям і по цьому управлінню автомобіль являється необхідним для кожного громадянина.

 

Жінки Західних областей України не вправі відставати від своїх сестер Східної України і других союзних республік і повинні оволодіти технікою керування автомобілями.

 

В нашій області існує автомобільний комбінат (облавтоучкомбінат), який займається підготовленням шоферських кадрів.

 

Облавтоучкомбінат має 3 автошколи в м.м. Дрогобичі, (вулиця Жупна 21 а), Бориславі і Стрию, куди приймаються на курси шоферів, як чоловіки, так і жінки.

 

Діло честі жінок Дрогобицької області — забезпечити нашу область власними шоферськими кадрами! ЖІНКИ! За руль автомобіля!

 

Трушин, директор дрогобицького облавтоучкомбінату

 

Нафтовик Борислава

23.09.1945

До теми