Зобов'язання

 

селян і селянок, колгоспників і колгоспниць, працівників радгоспів і МТС, спеціалістів сільського господарства Дрогобицької області

 

Про дострокове виконання державного плану хлібозаготівель з урожаю 1945 року і про своєчасне і високоякісне проведення озимої сівби.

 

Доблесна Червона Армія під керівництвом великого полководця, Генералісимуса Радянського Союзу товариша Сталіна одержала повну і остаточну перемогу над гітлерівською Німеччиною. Відстоюючи честь і незалежність нашої Батьківщини, червоні воїни разом з військами наших союзників розгромили і японських агресорів.

 

Для трудящих нашої Батьківщини настали мирні дні. Багато сил і енергії вложило трудове селянство Прикарпаття, вирощуючи високий урожай на своїй, визволеній від німецьких окупантів, землі. З особливим піднесенням працюємо ми в ці дні, щоб своєчасно і без втрат зібрати багатий урожай перемоги, достроково виконати свою першу заповідь — поставки хліба державі.

 

Наслідуючи заклик трудівників соціалістичних ланів Краснодарського краю і приклад трудівників Медикського району нашої області, які на 27 серпня виконали план поставок хліба державі, ми включилися у Всесоюзне соціалістичне змагання на честь Перемоги, і, змагаючись за першість з Львівською і Станіславською областями, беремо на себе такі зобов'язання:

 

1. Організувати роботу так, щоб виконати план хлібозаготівель, натуроплати МТС і план здачі хліба в фонд Червоної Армії по низинних районах до 20 вересня і по гірських — до 25 вересня.

 

2. Виконати план поставок картоплі державі до 20 жовтня і овочів — до 1 листопада 1945 року.

 

3. Своєчасно провести посів озимих культур високоякісним зерном і на високому агротехнічному рівні.

 

Трудове селянство нашої області прикладе всі зусилля, щоб в соціалістичному змаганні з Львівською і Станіславською областями зайняти перше місце по всіх галузях сільськогосподарських робіт 1945 року і гідно зустріти славну ХХVІІІ-у річницю Великої Жовтневої соціалістичної революції.

 

Хай живе наша могутня Батьківщина — СРСР!

 

Хай живе партія Леніна–Сталіна — організатор великих і блискучих перемог нашого народу!

 

Хай живе доблесна непереможна Червона Армія!

 

Слава нашому рідному батькові, прославленому полководцю, Генералісимусу Радянського Союзу товаришеві Сталіну!

 

Обговорено і прийнято на зборах селян, колгоспників, працівників радгоспів і МТС Дрогобицької області.

 

Червоний прапор

20.09.1945

До теми