◦ ◦ ◦ ◦

Школа робітничої молоді. З першого вересня розпочалося навчання в школі робітничої молоді. 100 чоловік хлопців та дівчат навчаються в 5, 6, 7, 8, 9 та 10 класах, доповнюють та підвищують свої знання. Серед учнів є багато стахановців — молодих робітників наших нафтових промцелів, шахт озокериту, газолінових заводів, майстерень. Добре вчаться майстри по нафтовидобутку — 10-ти класники т.т. Шевчук, Іваницький та інші.

 

В книгокультторзі. В бориславський книгокультторг поступило багато художньої літератури, шкільних підручників, зошитів, наочного приладдя, тощо. На сьогоднішній день, міським школам відпущено 51.000 зошитів, понад 9.000 різних шкільних підручників та наочного приладдя на суму 3.000 крб. Все це допоможе нашій шкільній дітворі успішно оволодівати знаннями в новому навчальному році.

 

Для потреб трудящих. З небувалим піднесенням шириться соціалістичне змагання серед робітників артілі столярів ім. Димітрова, які виготовляють для потреб трудящих різні меблі та інші товари широкого вжитку. Робітники засвоїли виробництво одних предметів, як столи, шафи, ліжка, крісла, шкільні парти, письмові столи, дитячі іграшки та інше. Тільки за 2 місяці ІІІ-го кварталу, артіль виготовила для наших установ, шкіл, дитячих будинків та гуртожитків — меблів на суму 18.000 карбованців.

 

В Бориславі організована держзакупка молока. Щоб забезпечити безперебійним і достатнім постачанням Червону Армію і робітників промисловості молоком, маслом, сиром і іншими молочними продуктами, Бориславський маслозавод у вересні, жовтні, листопаді і грудні місяцях організовує державну закупку молока. Кожний власник корови по скінченню обов'язкової поставки, може продати для держави відповідну кількість молока. За продажу молока буде отоварено промисловими товарами, як мануфактурою, милом, сіркою, тютюном, кінськими підковами і іншим. За один літр молока при 3.99 проц. жирності буде заплачено 55 коп. Якщо господар здасть молока на 10 крб., то одержить квитанцію на промтовари на суму 30 крб. по державній ціні, тобто на 150 проц. збільшено. Квитанція буде видаватись Бориславським маслозаводом, а товари можна одержати в змішторгу або в сількоопераціях. В. П. Криворучишок, директор маслозаводу.

 

Нафтовик Борислава

16.09.1945

До теми