Чернівці / Франція

  Роберт Ґутгерц покинув Чернівці 1937 року, відтак став у Франції лікарем і удосконалив популярну методику безболісних пологів свого відомого вчителя  доктора Ламаза.   Робер Гутгерц із донькою Маріеттою, 2000 рік.    
  Історія національно-свідомої і забутої сім’ї, зв’язаної родинними нитками з Блаженнішим Любомиром Гузарем.     Продовження. Початок – "Ольга і Володимир: не досить жити лише для себе…"     Частина II. Ольга, Дарія та Ростислав: Париж, тюрма й забуття.    
  Про гостини у Марка Шагала, лист від Бріжіт Бардо, спілкування французькою з Михайлом Івасюком.  А ще – про  далекий спогад із Коломиї 1940-1950-х років: хлопчик, який завжди ходить із французькою газетою, має шістьох братів, купує польські журнали і… пасе козу.  
Француженка з буковинським корінням зібрала понад дві тисячі українських листівок – переважно Великодніх і Різдвяних.     В одній із фондових кімнат Чернівецького художнього музею на підлозі лежить величезна валіза. Саме в ній 1998 року до Чернівців із Франції приїхала колекція листівок Калини Гузар-Угрин – внучки знаної у Чернівцях громадської діячки Ольги Гузар (її іменем назвавно одну з міських вулиць) та далекої родички Блаженнішого Любомира Гузара.