Скандинавія

Таким чином вони мають намір протидіяти російській загрозі
Львівська лекція норвезького соціального антрополога, соціолога, есеїста й мандрівника на тему «Як співіснувати в одній країні з тими, хто суперечить структурі й цінностям держави».     Я приїхав передусім, щоби поділитися досвідом, і деякі приклади, які я наведу, – це приклади зі скандинавського (нордичного) досвіду.  
1   Руську тематику у скандинавському епосі, головно в саґах, досліджують уже більше століття. Їй присвячені відомі праці Карла Тіандера, Алєксандра Веселовського, Єлєни Ридзевської, Татьяни Джаксон, Омеляна Пріцака¹. Але в цих пам’ятках все ще можна знайти проочені дослідниками сюжети, мотиви та факти з нашої давньої історії.  
Зведення верховного командування німецької армії   БЕРЛІН, 9. (ТАРС). Верховне командування німецької армії повідомляє: Операції по зайняттю Данії і норвежського побережжя відбувались протягом 9 квітня планомірно. При вступі в Данію не відбувалось ніяких сутичок. На побережжі Норвегії більш-менш значна сутичка відбулась коло Осло. Ввечері опір норвежських військ був зламаний, і німецькі війська вступили в Осло".  
Меморандум німецького уряду