◦ ◦ ◦ ◦

 

Розпочали жнива. Серед трудового селянства нашого району нечуване трудове піднесення. В районі розпочались жнива. Першою в поле вийшла збирати добірний врожай селянка села Хлівиська Якимова Анна Михайловна. За її прикладом почали жнива Пастущак, Букіль та інші.

З перших днів збирання врожаю показали організованість в роботі такі передові села нашого району: Викоти (голова земельної комісії т. Коваль), П'яновичі (голова сільської ради т. Строгуш), Блажів (голова сільради т. Сташків), Чуква (голова сільради т. Сокирко), Береги (голова сільради т. Сазанський), Баранчичі (голова сільради т. Стецишин), Бабино (голова земельної комісії т. Сорока) Бісковичі (голова сільради т. Ковалевич) та інші. Тут добре працюють супряги. Всього по району селяни зібрали 360 га.

 

Краща земельна громада в селі Радловичі. Кращою земельною громадою в селі Радловичі є громада №3. Головою громади селяни обрали досвідченого господаря Бакальця Івана Івановича. Тов. Бакалець користується повагою серед селян. До нього часто приходять літні селяни, щоб порадитися про господарські справи. Земельна громада №3 добре допомогла селянам громади підготуватися до жнив. В громаді №3 налічується 120 селянських господарств. Тут добре організовані супряги. Підготований сільськогосподарський реманент. В кожному господарстві є коси, серпи, граблі та інший реманент. Не чекаючи масового вистигання хліба, селяни почали вибірково збирати врожай. З перших днів жнив земельна громада подає велику допомогу родинам військовослужбовців та інвалідам Вітчизняної війни.

 

Як працює Дуда Катерина десятником. Дуда Катерина, селянка с. Воютичі, мати 9 дітей, представлена до нагороди орденом "Материнська слава" 1-го ступеня. Вона працює десятником при сільраді і сумлінно виконує всі завдання. Веде масово-роз'яснюючу роботу серед селян про вчасне виконання державних зобов'язань. На дільниці Дуди Катерини всі селяни повністю виконали м'ясопоставку, сінопоставку на 1945 рік і внесли готівкою повну суму підписки на четверту воєнну позику. Щоб вчасно зібрати врожай 1945 року, вона допомогла голові земельної громади тов. Кіндерському правильно організувати супряги для надання допомоги жінкам, багатодітним матерям і сім'ям військовослужбовців.

 

Вчасно здавати молоко державі. Самбірський маслозавод підвів підсумки здачі молока в держпоставку по Самбірському району за 1 півріччя. При перевірці виявилось, що багато голів сільрад та уповноважені міськради відносились до цієї важливої справи чесно, по-більшовицькому. Наприклад, голова сільради Угерці до 1 липня виконав план на 53 проц, уповноважений вул. Дільної на 76 проц, уповноважений вул. Середньої на 62 проц, уповноважений вул. Повтурна на 45 проц. Із цих даних видно, що особи відповідальні за держпоставку молока дійсно попрацювали на користь державі і стали в ряди передовиків району.

Але є і такі сільські ради, де на протязі першого півріччя не виконали план держпоставки. Це такі села як Лопушна план держпоставки виконано на 2,8 проц, село Звірь виконано план держпоставки на 10 проц, село Ваньовичі на 12 проц, село Викоти на 12 проц. Ці неприпустимі факти невиконання плану потрібно негайно ліквідувати. Треба кожному голові сільради особисто взятись за цю важливу роботу і здати потрібну кількість молока державі.

 

Червоний прапор

 

26.07.1945

До теми