◦ ◦ ◦ ◦

Поляки й Німці.

 

"Укр. Цейт." сповіщає, що польське військо просовуєть ся на Тори і загрожує залізниці між Росією й Ґерманією.

 

Большевики на Україні.

 

"Курська Біднота" повідомляє, що вже прибувають транспорти цукру, масла, хліба і т. ин., награбленого большевиками на Україні добра. Одправляєть ся все це добро до Москви та Питрограду.

 

Мета походу большевиків на Україну повинна бути зрозуміла усім.

 

Евакуація Ґерманців.

 

До Київа прибуло з Харьківщини біля 10 тисяч ґерманських війск, котрі будуть у найскоршому часі перевезені у Німеччину по особливому роспису. Зараз провадить ся інтенсівна евакуація установ ґерманського головного командування.

 

Чехи в Баварії.

 

БЕРЛІН, 15. Чехи зайняли Баварський кордон.

 

Люксембургська Республіка.

 

ПАРИЖ, 15. По данних "Журналь Де Деба" партія, котра проголосила в Люксембурзі республіку, постановила командірувати до Парижа особливу делєґацію, щоб запропонувати Франції прилучення Люксембургу.

 

Великі селянські заколоти в Росії.

 

"Ukr. Zeit." повідомляє з Гельсінґсфорсу: в Росії зараз вибухнуло величезне повстання селян проти совітської влади. Цим з'ясовуєть ся обява стану облоги на залізницях. Селяни зривають мости й грабують вантаж й припаси. Москва майже ізольована. Повстанці захопили значні залізничні центри. Відбувають ся криваві бої. Большевики направили проти повстанців найкраще своє війско.

 

Суд над Енвером-Пашою і Джемаль-Пашою.

 

ЖЕНЕВА, 15. По відомостям з Атен турецький польовий суд присудив Енвера Пашу і Джемаль-Пашу за дезертирство позбавити чинів і засадити на один рік у вязницю.

 

Повітряні зносини в Німеччині.

 

БЕРЛІН, 15. Німецьке товариство повітрянної фльоти одержало офіціяльний дозвіл для відкриття повітряних рейсів. Перевозка пасажирів і вантажу відбуваєть ся на великих самольотах і на поштових літаках.

 

Український голос

25.01.1919

До теми