Лисик і його "Інші"

 

Господь сотворив їх іншими, відмінними від нас. Вони мислять і сприймають світ не так як ми. Проте вони теж страждають, боронять своїх дітей, бувають часом безжальними та жорстокими, а частіше беззахисними у світі людей. Наш погляд на них - іспит людяності та співчуття.

 

 

Євген Лисик (1930 - 1991) - видатна постать у мистецькому середовищі Львова та України, про яку ніколи не буде сказано вдосталь. Вийнятково обдарований сценограф, графік, майстер монументального живопису, рисувальник.

Головний художник Львівського та Мінського театру опери та балету, лауреат премії ім. Т. Г. Шевченка, творив сценографії до 76-ти вистав, найвідоміші з яких: «Спартак» А. Хачатуряна, «Ромео і Джульєтта» С. Прокоф’єва, «Есмеральда» Ц. Пумі, «Лускунчик» П. Чайковського, «Сотворення світу» А. Петрова, «Медея» Р. Габічвадзе, «Золотий обруч» Б. Лятошинського, «Тангейзер» Р. Вагнера, «Дон Жуан» А. Моцарта, «Вій» Губаренка, «Отелло» Д. Верді та ін. 
Постановки здійснено у театрах Львова, Києва, Донецька, Одеси, Мінська (Білорусь), Москви, Ленінграда, Свердловська (Росія), Варшави (Польща), Скоп’є (Македонія), Анкари (Туреччина).

 

вул. Вірменська 35Галерея «Дзиґа» Птн, 10/26/2018 - 17:00

До теми