«Іммігранти дядька Сема»

 

Експериментальний театр «Гершом» презентуватиме історії іммігрантів часів Великої депресії в США. Режисером цих історій став Сет Баумрін.

Сет Баумрін, режисер групи Gershom та Subpoetics International, - професор театрального мистецтва в університеті криміналістики ім. Джона Джея (Нью-Йорк). Над текстами Кліффорда Одетса він працював з групою молодих українських акторів 10 місяців.

 

Нам завжди розповідали про «Американську мрію», але чи справді люди досягають її, клацнувши пальцем? Підслухати сімейні суперечки про життя, любов і гроші, допомогти зробити вибір задля свого серця чи добробуту, глянути у вічі і – завмерти. Відкрити для себе правду життя і «Американської мрії».


Ці два тексти мають одне спільне в собі: битва за життя серед несприятливих умов. Герої усвідомлюють, що їм доведеться пройти через купи лайна, щоб дійти до «вищої ліги». Вони різні за характерами, але їх єднає справжність і бажання вижити. Герої, як і кожен із нас, постають перед вибором ідеального і матеріального. Сама істина їм кричить: « Пробудіться і співайте, ви мешканці пороху».

Кліффорд Одетс разом зі своїм театром «Group Theatre» подарували Бродвею голоси єврейських іммігрантів (з України також), які влилися у мейнстрім американської культури 20-го століття. Вони створили американську традицію, де кожна пригнічена соціальна група – чорні, жінки, азійці, італійці, гомосексуали, латиноси – мала повноцінне право розповісти свою власну історію. Зокрема театр зіграв важливу роль у цьому ставши платформою їх голосів. П’єси Кліффорда Одетса повертаються до історичного Східно-Європейського коріння, до Львова. Можливо аби нагадати, що боротьба за можливість бути почутим є завжди боротьбою за незалежність і рівність.

Зареєструватися за посиланням
Вхід вільний. 


Розклад вистав:
19 червня 
16:00 - «Пробудіться та співайте»
19:00 - «Золотий хлопець»
20 червня 
14:00 - «Пробудіться та співайте»
16:00 - «Золотий хлопець»
21 червня 18:00 – «Пробудіться та співайте»
22 червня 18:00 – «Золотий хлопець»
26 червня 
16:00 – «Пробудіться і співайте»
18:00 – «Золотий хлопець»
27 червня 18:00 – «Пробудіться і співайте»
28 червня 
16:00 – «Пробудіться і співайте»
19:00 – «Золотий хлопець»
29 червня 18:00 – «Золотий хлопець»

вул. Заводська 31 (5-й пов.)Gershom Чтв, 06/22/2017 - 18:00

До теми