На базі залізничної лікарні відкриють єдиний в області шпиталь для ветеранів бойових днів.

У п’ятницю, 18 березня, сесія Івано-Франківської обласної ради має затвердити програму реорганізації та фінансування колишньої коломийської залізничної лікарні у військовий шпиталь. У ще офіційно не відкритому медзакладі вже лікуються перші військові, йдеться в сюжеті ТРК «Галичина».

 

Залізничну поліклініку в Коломиї Львівська залізниця віддала Івано-Франківській облраді ще на початку року, потім це питання погодили і на державному рівні. Волонтери і чиновники разом розробили програму реорганізації, а за основу взяли досвід Вінницького шпиталю для ветеранів. До цього Івано-Франківщина була єдиною областю без військового шпиталю.

 

Головний лікар майбутнього шпиталю Володимир Федоришин каже, що учасників АТО тут вже лікують, хоч тривають юридичні процеси реорганізації медзакладу та поки відсутня повна матеріальна база. Проте, за його словами, комфортні умови для поранених є.

 

Володимир Федоришин додав, що окрім шпиталю, тут буде поліклініка, стоматологічна служба і реабілітаційний блок з тренажерами та кімнатами психолога і психотерапевта.

15.03.2016

До теми