Цианотипії «Гетсиманського саду»

Від 1 до 27 серпня львівська галерея «Зелена Канапа» демонструє  персональну виставку цианотипій Міри Бачкур «Гетсиманський сад». 

 

 

Художниця Міра Бачкур протягом останніх декількох років працює з темою жорстокості, жертовності і милосердя. Під час війни Міра продовжує розвивати тематику своєї творчості, оновлюючи лише засоби та форму висловлювання.

 

«Чому це відбувається? Питання лунає крізь всю історію людства і до тепер. Простір всесвіту був безлюдним, і тільки сад був місцем для життя. Сад Гетсиманський – місце запитання».


Міра Бачкур.

 

 

На персональній виставці «Гетсиманський сад» художниця представить нову серію графічних (цианотипія) творів виконану на основі власних аналогових фото, а також  власноруч зроблене ягня, а після 7 серпня: відеофіксацію перфомансу з жертвоприношенням (спаленням) цього ягняти.

 

 

Міра Бачкур народилася у 1990 році у Львові. Навчалася у Львівському коледжі декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша та Львівській національній академії мистецтв, факультет дизайн інтерʼєру.


Від 2014 року займається виключно мистецтвом, найбільше живописом. Відтоді її роботи експонувалися і перебувають в приватних колекціях в Україні, Австрії, Туреччині, Індії, Німеччини, Англії, Іспанії, Тайвань, Італії, США та Ізраїлі. Міра Бачкур здійснила персональні виставки: «Ліміт», «Результат», «Medel», «Vice Versa».
 

 

04.08.2023