Зимова перерва в школах.

 

30 грудня розпочинаються зимові канікули. На протязі 2-х тижнів учні наших шкіл організовано і культурно проведуть відпочинок після успішного закінчення 1-го півріччя 1945–46 учбового року.

 

Центральним місцем зимової перерви учнів є проведення новорічної ялинки та ранків і вечорів художніх виступів навколо шкільної ялинки.

 

Свято нового року, новорічна ялинка увійшло в традицію — це одно із самих радісних свят радянської дітвори. Тим більше цього року. Ми проводимо знаменний 1945 рік, який уславив неперевершеними успіхами нашу Батьківщину, і зустрічаємо 1946 рік — рік кипучої відбудови, рік, що починається виборами до Верховної Ради СРСР.

 

В кожній школі, дитячому будинку, дитячому садку готуються якнайкраще організувати ялинку. Учні середньої школи №3 вже багато зібрали і виробили власними силами прикрас на ялинку. Не відстають від них і учні жіночої школи.

 

Особливо треба відзначити відмінну підготовку новорічної програми учнів 4 класу Східницької школи (керівник тов. Зарицька). Тут підготовлено танок "Сніжиночки", фізкультурні вправи з піснями навколо ялинки, підготовлені декламації.

 

В час зимової перерви буде проведена олімпіада художньої самодіяльності учнів і вихованців дитячих будинків.

 

Для відзначення кращих виконавців виділено премій на 3000 крб. Крім того буде проведений шашково-шахматний турнір.

 

Дуже чуло піклується про дітей обком спілки нафтовиків. На оздоровлення учнів в час зимової перерви виділено 7000 крб. По ініціативі керуючого трестом "Укрозокерит" тов. Сопіна понад 100 пар дитячого взуття відпускається учням шкіл. Робітники кравецького цеху "Індпошив" також відгукнулись і виготовляють прикраси на ялинки.

 

Але цього, на жаль, не можна сказати про "Змішторг". Вже більше, як тиждень одержали наряди на новорічні подарунки, а "Змішторг" їх не спромігся привезти зі Львова.

 

В останні дні учителям шкіл, вихователям дитбудинків і садків треба ще раз перевірити чи все зроблено, врахувати все так, щоби діти змогли як найкраще зустріти новий рік, розумно і весело провести зимові канікули.

 

І. Коворотний, зав. міськвідділом Наросвіти

 

Нафтовик Борислава

28.12.1945

До теми