Верховинський район

На Івано-Франківщині, у Верховинському районі, патрулювання здійснюватимуть бійці Нацгвардії як у населених пунктах, так і в гірській місцевості.
  Кількість постраждалих від отруєння в оздоровчому закладі «Сяйво Карпат», що у Верховинському районі Івано-Франківської області, зросла до 37 осіб, із них 21 – діти, повідомили в Івано-Франківському обласному лабораторному центрі (ОЛЦ).   «Станом на ранок 26 липня з діагнозом харчова токсикоінфекція госпіталізовано 37 осіб, з них 21 – діти до 15 років. Більшість госпіталізованих у Верховинській лікарні – іноземці», – повідомили в прес-службі ОЛЦ.  
Гуцульщина починається там, де росте смерека.   Цю формулу пояснює леґенда:   «У XIII столітті татарська навала зупинилася на теперішній території села (тому й Татарів) – кочівники слушно зауважили, що коні хвою не їдять, забезпечити достатню кількість фуражу на території суцільного лісу неможливо. Тому навіть не робили спроб проникнути далі».   Смерека (Picea abies, вона ж ялина європейська) в Карпатах останніми роками почала масово всихати на висоті нижче 600–800 метрів над рівнем моря (де мешкає більшість гуцулів).