Парламентська асамблея ОБСЄ закликала Росію звільнити українських бранців.

Комітет із прав людини Парламентської асамблеї ОБСЄ рішуче засудив викрадення українців, зокрема, Надії Савченко та Олега Сєнцова. Члени комітету також зазначили, що, утримуючи у в'язниці Савченко, Росія продовжує ігнорувати свої юридичні зобов'язання за Генеральною угодою про привілеї та імунітети Ради Європи.

 

 

Про це йдеться у резолюції комітету ПА ОБСЄ, ухваленій у Гельсінкі, інформує "5 канал".

 

Також парламентарі з країн-членів ОБСЄ наголосили на неприйнятності порушення нових кримінальних справ проти Надії Савченко та інших незаконно затриманих українців.

 

Учасник дискусії, народний депутат Сергій Висоцький ("Народний фронт"), поінформував, що рішення далося доволі непросто. Низка делегатів у тому числі й із західноєвропейських країн, виявилися не готовими підтримати резолюцію. "Проти резолюції голосував депутат із Білорусі, при цім у останній момент – вочевидь, не витримали нерви, – а також одна депутат тзі Швейцарії. Вона крайня ліва – розповідала нам, яку загрозу світу несе транснаціональний капіталізм. Казахстан виступав проти публічно – використовуючи аргумент про те, що без росіян розглядати резолюції не можна. Французи не прийшли на голосування. Нідерланди утрималися, що дивує на тлі поведінки Росії стосовно трибуналу по збитому "Боїнгу", – прокоментував Висоцький на своїй сторінці у Facebook.

 

08.07.2015

До теми