Між землею і в'язницею

Коли бракує сили думати про Будапештський меморандум чи про Мінські угоди, то треба гадати за мораторій або арешт. Так лягає карта або встає фішка

 

Арештант тижня

 

 

«Не пийте воду з унітаза, бо то холодная вода. А ще причіпиться зараза, буде боліла голова», — цю студентську аксіому не чув кореспондент ІА «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, і тому поїхав зі своїми сімейними проблемами до Росії. У столиці цієї країни Романові вдягнули кайданки, і в такий спосіб пояснили, що пиття води з білої мушлі не найстрашніше в тому житті.

 

Чоловік, який зараз сидить у леґендарному Лефортово, сам взнає про те, для чого їздити у Росію, спілкуватися зі своїм кузеном, а потім потоваришувати з адвокатом Марком Фейгіним.

 

Сущенка має заспокоїти лише те, що колись у якісь енциклопедії про його анабазис напишуть, що співробітники ФСБ РФ 30 вересня затримали українського журналіста в Москві, оголосивши його співробітником української розвідки, який «цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність збройних сил і військ національної ґвардії Російської Федерації». Після NB допишуть: Проти Сущенка порушили кримінальну справу за статтею «шпигунство». 

 

Земля тижня

 

 

За законопроект № 5123-1 проголосували 297 народних депутатів, але для того, щоб він набув чинності, його має підписати президент. Документом № 5123-1 передбачено продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.

 

Історія з купівлею-продажем землі описана в Кобилянської, Старицького, Стефаника етцетера. Треба буде згадувати позаминуле сторіччя, робити висновки і думати надалі. А коли олів'є, приготоване 31 грудня 2017 року, почне говорити про земельне питання, то варто буде до нього прислухатися.

 

Поки що найкращі на планеті чорноземи залишаються там, де й були.

 

Ґастролери тижня

 

 

Верховна Рада відмовилася обмежувати ґастролі російських артистів. Законопроект, який розглядали народні депутати, пропонував російським артистам, що не засудили аґресію РФ, заборонити виступати в Україні.

 

Загалом беручи, газмановим і кобзонам новація українського парламенту страшна, як Колобку сокира. Згадані співуни на наших теренах звучать з радіо і не переймаються безпосереднім власним перебуванням на схід від хутора Михайлівського. Встид мав би хапнути тих, хто в машині чи на кухні слухає Олега або Йосипа. Поки що встид таких слухачів не хапає, тому претензій до Верховної Ради не мало би бути.

 

Відведення тижня

 

 

«У зв'язку з невиконанням російсько-терористичними угрупованнями "Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів" та здійснення систематичних обстрілів позицій українських військовослужбовців, Збройні сили України були вимушені перенести терміни відведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської», — сказали у Міністерстві оборони України.
 

Зброю возять в районі Маріуполя чи тієї самої Станиці Луганської довго і нудно. Люди з ОБСЄ за тим спостерігають. Гібридність процесу вже перейшла будь-які логічні межі. І це, напевно, ще не кінець.

 

10.10.2016