Сьогодні у місто прилітає Хоу Іфань зі своєю командою.

Сьогодні, 24 лютого, пізно ввечері до Львова прибуде команда претендентки на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок Хоу Іфань разом із делегацією китайської федерації шахів, йдеться в матеріалі Z "Китайський вундеркінд проти українського самородка".

 

Ранній приїзд китайської делегації пов’язаний із потребою акліматизації через різницю у часі. Регламент змагань дозволяє учасникам прибувати у місце проведення чемпіонату за тиждень до його початку.

 

Цікаво, що суперниця львівської шахістки Марії Музичук Хоу Іфань зустріне у Львові свій день народження – 27 лютого їй виповниться 22 роки.

 

Раніше китаянка двічі перемагала українку, а зараз вона посідає перше місце у жіночому рейтингу ФІДЕ, в якому Марія Музичук ділить 4-5 місце з росіянкою Олександрою Костенюк. Водночас, останній великий турнір перед матчем Марія Музичук провела значно ліпше від своєї суперниці. Хоу Іфань несподівано посіла останнє місце на міжнародному турнірі в Голландії попри добрий старт. Натомість Марія Музичук  разом із сестрою Анною значно ліпше виступила на турнірі в Гібралтарі.

 

Як повідомляв Z, боротьба за світову шахову першість серед жінок офіційно стартує 1-го березня. Урочисте відкриття відбудеться у Львівському оперному театрі.

 

Для фінансування чемпіонату Львівські міська та обласна рада виділили сукупно близько 9 млн грн. При цьому обласна рада наполягала на тому, щоби уряд компенсував витрати місцевого бюджету з державної скарбниці.

24.02.2016