1 березня стартує матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок.

Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою, львів’янкою Марією Музичук, та претенденткою на титул, китаянкою Хоу Іфань, розпочнеться 1 березня у Львові, повідомили сьогодні, 9 лютого, у прес-службі міської ради.

 

Матч складатиметься із 10 ігор і триватиме до 17 березня.

 

«Дуже рада, що цей матч буде саме у Львові, взагалі подія такого рівня є надзвичайно видовищна для всієї країни. У Львові дуже розвинені шахові традиції і на даний момент в нас налічується більше двадцяти гросмейстерів, наскільки я знаю, є мало міст у світі, які можуть похвалитись таким досягненням. Щодо матчу, то ми вже давно розпочали підготовку і зараз я створюю команду, яка буде безпосередньо зі мною на матчі, тому все йде з планом», – розповіла Марія Музичук.

 

Згідно з указом Президента, в серпні минулого року було створено Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року. До його складу увійшли президент Федерації шахів України Віктор Капустін, президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов, голова Львівської обласної шахової федерації Тарас Керницький, міський голова Львова Андрій Садовий, очільник області Олег Синютка, керівники правоохоронних органів, представники Уряду та Верховної Ради.

 

Як повідомляв Z, виконавчий комітет Львівської міської ради виділив на підготовку до чемпіонату майже 6 млн грн.

09.02.2016