Облрада виділила 3 млн на чемпіонат світу з шахів серед жінок.

Сьогодні, 16 лютого, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати внесли зміни до обласного бюджету, що, зокрема, передбачають виділення 3 млн грн на проведення матчу за світову шахову корону, що відбудеться у березні  у Львові за участі львів'янки, чемпіонки світу Марії Музичук, передає Гал-Інфо.

 

За відповідне рішення проголосували 72 депутати.

 

За словами начальника управління фізичної культури і спорту Львівської ОДА Юрія Майбороди, на організацію чемпіонату потрібно 605 тис. євро.

 

«Ці 3 млн грн потрібні для того, щоб матч у Львові відбувся. Кошти вже виділила і Львівська міськрада. Решту коштів має забезпечити дирекція з підготовки матчу», - сказав Юрій Майборода.

 

Водночас депутати зазначили, що якби уряд подбав про проведення заходу державного рівня у Львові, то ці 3 млн грн можна було б виділити на потреби соціальної галузі області.

 

Дехто з членів бюджетної комісії утримався від голосування за виділення коштів, проте рішення ухвалили, адже це питання іміджу держави.

 

Після рішення про виділення коштів депутати звернулись до уряду та Президента з вимогою компенсувати ці гроші обласному бюджету. За словами Юрія Майбороди, ці кошти підуть на призовий фонд. Переможниця отримає 120 тис. євро, а інша учасниця -  80 тис. євро.

 

Раніше Львівська облрада вже виділила на проведення чемпіонату 2 млн грн, а Львівська міська рада, як повідомляв Z, виділила майже 6 млн грн.

 

Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою, львів’янкою Марією Музичук та претенденткою на титул китаянкою Хоу Іфань розпочнеться 1 березня 2016 року у Львові і триватиме до 17 березня.

 

Місцем проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок визначили Палац Потоцьких, а церемонії офіційного відкриття та закриття Чемпіонату відбуватимуться у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

16.02.2016