Проти міськради подали ще один позов щодо площі Святого Юра.

Цього разу справу розглядає Львівський окружний адміністративний суд. Це вже третя справа, що стосується реконструкції площі Святого Юра. Дві інші розглядає Галицький районний суд.

 

Як повідомляє ZAXID.NET, нині, 13 серпня, у Львівському окружному адміністративному суді відбулося попереднє судове засідання у справі за позовом активістки ініціативи "Врятуй сквер Святого Юра" Марти Коновал до виконкому Львівської міськради та Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) України. Активістка вимагає в суду визнати незаконним і скасувати рішення виконкому ЛМР про надання ЛКП «Львівавтодор» функцій замовника на проектування та реконструкцію площі Святого Юра, а також визнати незаконною та скасувати реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт, яку вчинили в ДАБІ.

 

«Виконавчий комітет Львівської міської ради не наділений жодним нормативно-правовим актом повноваженнями визначати своїм рішенням замовником будівництва (реконструкції) будь-яку іншу особу, крім Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради», - йдеться у позовній заяві Марти Коновал, яку цитує ZAXID.NET. Справу веде суддя Роман Брильовський. Наступне засідання відбудеться у вересні. 

 

Нагадаємо, як повідомляв "Z", у Галицькому районному суді Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ) та громадські активістки Віра Балаж і Вікторія Садова позиваються до Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ та Львівської міської ради. Суд розглядає дві справи – одну у цивільному і одну в адміністративному провадженні.

 

Як заявила ініціатива "Врятуй сквер Святого Юра", 6 серпня відбулася зустріч представників ініціативи та посадовців Львівської міської ради, на якій сторони обговорили можливість створення незалежної комісії, що зайнялася б питанням продовження реконструкції площі Святого Юра та відновлення руху транспорту через неї. Поки що вони не дійшли згоди.

 

13.08.2015