Музична сцена Jam Factory Art Center

 

Новий майданчик для концертів та джем-сесій у Львові: Jam Factory Art Center відкриває музичну сцену, де щовихідних відбуватимуться музичні події, як-от концерти сучасної музики, джем-сесії, освітні заходи для музикантів.


 

Особливостями нового майданчика є акцент на сучасній музиці різних стилів: академічній, електронній, джазовій та інших, підтримка і презентація локальних музикантів та міжнародні колаборації з українськими виконавцями.

 

 

Це камерний простір із сучасною технікою звуку й освітлення та відмінною акустикою, що навіть «дає змогу записувати музику в цьому залі» — коментують у команді Jam Factory Art Center. Також майданчик дозволяє вибудувати літню відкриту сцену.


 

«Ми створюємо майданчик, де українські музиканти зможуть грати авторську музику, співдіяти з міжнародними артистами, де їх слухають, а музика не є тлом для відвідувачів. Музична програма стає частиною загальної концепції артцентру, де ми через різні види мистецтва пропонуємо якісне інтелектуальне дозвілля. Музика сьогодні може допомогти створити певні острівці занурення і висловити складні історії», — підкреслює програмно-виконавча директорка артцентру Божена Пеленська.

 

 

Стартує музична сцена джазовим концертом, у якому можна буде почути аранжування традиційного джазу й авторські твори Квартету Петра Балога. 

 

Петро Балог – український музикант, саксофоніст. Музичний гуманіст, що проповідує та несе цю позицію через свою творчість. Як каже сам Петро, його сильна та водночас слабка сторона у творчості – люди, з якими він грає, адже уся глибина та мелодійність звучання, що притаманна музиканту народжується завдяки творчому звʼязку та комунікації всередині колективу.

 

Саме тому Квартет Петра Балога, Leonid Petkun Jazz Group, Groove Syndicate, гурт Паліндром – творчі обʼєднання, у яких ви можете побачити та почути Петра не просто так. Це творча синергія, в якій взаємодія елементів суттєво переважає ефект кожного окремого компонента.

 

Спеціяльно для відвідувачів артцентру квартет виконає низку авторських композицій, що були написані ще до повномасштабного вторгнення. Композиції Петра Балога, Леоніда Петкуна та Юрія Присяжного вразять своєю оригінальністю та емоційною глибиною, створюючи неповторний музичний світ для слухачів.

 

 

Музична програма артцентру на березень і квітень:

 

31 березня — Джазовий концерт Квартету Петра Балога;

 

7 квітня — концерт електронної музики Maryana Klochko (live);

 

14 квітня — Концерт Fusion Jazz. Groove Syndicate;

 

21 квітня — Концерт електронної музики Ganna Gryniva (Берлін);

 

28 квітня — концерт джазового тріо Arnas Mikalkėnas (Литва), Liudas Mockūnas (Литва) та Mark Tokar (Україна)
 



 

29.03.2024