«Уроки Музики» у Jam Factory Art Center

27, 28, 29 грудня у Jam Factory Art Center відбудуться прем’єрні покази перформативно-танцювальної вистави «Уроки музики»

 

 

У виставі зустрічаються троє жінок. Вони танцюють, розповідають історії, танцюють, шукають порозуміння, танцюють, вчаться одна від одної, танцюють, помирають, танцюють. Серед них — справжні мати й донька, які намагаються поговорити про своє спільне минуле, переглянути процеси опіки, виховання і навчання, щоби підірвати приховані асиметричні мотиви домінації і покори.


 

Стосунки матері і дитини є сакралізованими в традиційних суспільствах і через те замовчуваними. У спільній грі акторки досліджують питання: чи можна, перестати продукувати образи традиційної системи? Чи здатна співзалежність трансформуватися в пристрасні акти творчості? Чи можливо звільнитись від фігури жінки, яку любиш понад усе? Звільнитись і знайти простір автономії та ніжності.

 

 

Об’єктом який формує взаємостосунки матерів і доньок тут виступає мистецтво, що є, водночас, актом упокорення й інструментом емансипації. На сцену виходить жінка у пострепродуктивному віці та своїм творчим актом підважує визначальну роль материнства, а професійні перформерки оголюють насильницькі механізми мистецького виховання. Втілюючи власний драматичний досвід, вони перевідкривають делікатність та турботу. Чи вдається авторкам вистави знайти відповіді на окреслені питання — не знаємо, але розважились вони справді добре.


 

На основі родинних та приватних міфологій Марії Сало, Оксани і Ольги Черкашиних.


 

Режисерка — Оксана Черкашина

Драматургиня — Люба Ільницька

Перформерки — Марія Сало, Ольга Черкашина, Оксана Черкашина

Композиторка — Олеся Оникієнко

Сценографка — Олена Турянська

Костюми — Олена Турянська, Юлія Рибка-Коваль

Cвітлохудожниця — Надія Дігалевич

Звукорежисер і технічний директор — Дмитро Чирик

Продакшн менеджер — Владислав Білоненко

Менеджерка проєкту — Марія Косійчук

 

 

Люба Ільницька — драматургиня, театральна кураторка, перекладачка. Розробляє різні стратегії проблематизації сценічної фікції через методології документального та фізичного театру. Фокусується на темах: колективна пам’ять, політика ідентичності, соціально ангажоване тіло. 


 

Оксана Черкашина — акторка, перформерка, режисерка, заслужена артистка України. Серед фільмів з Оксаною в головній ролі: «Погані дороги», «Клондайк», «Синдром Гамлета». Оксана визнана найкращою акторкою на International Palm-Springs film festival, Кінофестивалі у Великій Британії «Птах» (Клондайк, 2023) та ін. Серед театральних робіт: «3STRS», «Левів не віддамо», «Мій дід копав. Мій батько копав. А я не буду». 


 

Час показів:

 

27 грудня о 19:00

28 грудня о 19:00

29 грудня о 18:00


Квитки  тут .


 

26.12.2023