Луценко вирушив на переговори до Міжнародного кримінального суду.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко перебуває в Гаазі, де матиме зустрічі з представниками Міжнародного кримінального суду на тему розслідування злочинів, скоєних режимом Януковича під час Євромайдану.

 

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

 

"[Мета] обговорення можливості розгляду МКС злочинів, вчинених проти учасників Революції гідності", – зазначила Сарган на своїй сторінці у Facebook.

 

Зазначимо, що Міжнародний кримінальний суд наразі не прийняв рішення про відкриття провадження за фактом подій на Майдані. У звіті, що був оприлюднений минулого тижня, офіс прокурора МКС констатував, що, хоча акти насильства могли б трактуватися як "напади на представників мирного населення", однак отримана Гаагою інформація не дозволяє встановити системність і широку поширеність цих нападів.

 

Восени 2016 року канцелярія прокурора отримала нову інформацію у справі, й відтак продовжує вивчати цей блок справи.

 

Також у жовтні делегація МКС приїжджала до України й уже мала окрему зустріч із Юрієм Луценком. Тоді генпрокурор заявив, що Україна готова надати Гаазі повний доступ до матеріалів проваджень ГПУ щодо злочинів, вчинених проти учасників Революції гідності. "Ми дійшли спільної думки про те, що злочини на Майдані є частиною ланцюга злочинів, що призвели до аґресивної війни РФ і підтримуваних нею сепаратистів проти України", – додав Луценко.

 

Читайте також: Гааґа наздоганяє Путіна

 

21.11.2016