Луценко: Злочини на Майдані поєднані ланцюгом з аґресією РФ.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обговорив із представниками офісу прокурора Міжнародного кримінального суду перспективу розгляду справ щодо злочинів на Майдані та російської аґресії проти України у МКС.

 

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

 

Візит делеґації офісу прокурора МКС триває у рамках процедури попереднього вивчення обставин можливого скоєння на території нашої держави злочинів проти людяності та воєнних злочинів (ініційованої на підставі відповідних заяв Верховної Ради України).

 

"Україна розглядає Міжнародний кримінальний суд як єдиний механізм притягнення до відповідальності керівництва Російської Федерації та терористичних організацій за вчинені ними злочини проти українського народу", – заявив Юрій Луценко.

 

Після зустрічі Луценко прокоментував на своїй сторінці у Facebook, що сторони домовилися посилити співпрацю не лише для обміну інформацією, а й щодо допуску представників МКС до матеріалів проваджень ГПУ щодо злочинів, вчинених проти учасників Революції гідності, а також злочинів, пов'язаних з аґресією РФ на сході України та у Криму.

 

"Ми дійшли спільної думки про те, що злочини на Майдані є частиною ланцюга злочинів, що призвели до аґресивної війни РФ і підтримануваних нею сепаратистів проти України", – зазначив Луценко.

 

Представники прокуратури надали делеґації офісу прокурора МКС інформацію про російських політичних та військових керівників, "дії яких мають отримати оцінку щодо скоєння на території нашої держави злочинів проти людяності та воєнних злочинів".

 

Серед учасників зустрічі був керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, в якого генпрокурор забрав частину справ щодо "банди Януковича".

 

27.10.2016